ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 25 octobre 2014

Ελλάδα - Περίεργα - Βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ζητεί να ξαναχτιστεί ο Κολοσσός της Ρόδου

Βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ζητεί να ξαναχτιστεί ο Κολοσσός της Ρόδου
Ενώπιον μιας ασυνήθιστης ερώτησης-πρόκληση βρίσκεται ο υπουργός Πολιτισμού Κωνσταντίνος Τασούλας: Εάν είναι διατεθειμένος να υποστηρίξει το εγχείρημα της αναβίωσης του Κολοσσού της Ρόδου!

Και εάν είναι διατεθειμένος να αναζητήσει τα κονδύλια για το εξαιρετικά φιλόδοξο σχέδιο που έχει εκπονήσει ο βουλευτής Ηρακλείου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κωνσταντίνος Δαμαβολίτης, ο οποίος του απευθύνει την σχετική ερώτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ο βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΛ, ο οποίος έχει αντικαταστήσει τον Νότη Μαριά που εξελέγη ευρωβουλευτής, δηλώνει ότι «έφτασε η στιγμή της αναβίωσης του Κολοσσού», ενός εκ των επτά θαυμάτων της αρχαιότητας και εισηγείται την κατασκευή του μέσω ενός διεθνούς διαγωνισμού σε συνδυασμό με τα τεχνικά επιτεύγματα του 21ου αιώνα.

Όσον αφορά τους οικονομικούς πόρους θεωρεί ότι μπορούν να αναζητηθούν στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στην UNESCO, σε διεθνείς οργανισμούς, σε Ιδρύματα Ελληνισμού, στην Ελληνική Πολιτεία και αλλού.

Προτείνει επίσης στον υπουργό Πολιτισμού την συγκρότηση επιτροπής αποτελούμενης από προσωπικότητας διεθνούς κύρους με στόχο «την διαφάνεια των διαδικασιών και την διασφάλιση διεθνούς κύρους». 
 
 
 
Πηγή: www.tanea.gr
Δημοσιεύτηκε στις 24/10/2014

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire