ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 11 octobre 2014

Γαλλία - Οικονομία - Σε «αρνητικές» υποβάθμισε η Standard & Poor’s τις προοπτικές της Γαλλίας

 



Η Standard & Poors υποβάθμισε την προοπτική της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας σε «αρνητική» από «σταθερή», επικαλούμενη επιδείνωση στην οικονομική εικόνα της χώρας.

Η S&P διατήρησε την αξιολόγηση της Γαλλίας στο «AA», δύο βαθμίδες κάτω από την υψηλότερη στην κλίμακα επενδυτικού βαθμού. 

Εντούτοις, η υποβάθμιση των προοπτικών υποδεικνύει ότι η αξιολόγηση θα μπορούσε να υποβαθμιστεί κάποια στιγμή στα επόμενα δύο χρόνια, αν η οικονομία της Γαλλίας όντως παρουσιάσει επιδείνωση.


Η γαλλική οικονομία μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα, γιατί -σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης- η κυβέρνηση μπορεί να μην είναι σε θέση να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την τόνωση της ανάπτυξης.

Η εταιρεία μείωσε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της Γαλλίας τα επόμενα τρία χρόνια και προέβλεψε ότι τα δημόσια ελλείμματα θα καταλαμβάνουν αυξανόμενο ποσοστό του ΑΕΠ.

Η S&P αναμένει ότι το ονομαστικό ΑΕΠ της Γαλλίας να αυξηθεί κατά 2% κατά μέσο όρο την περίοδο 2014 - 2017. Η προηγούμενη εκτίμησή της ήταν στο 2,5%.

Το «AA» της αξιολόγησης της Γαλλίας υποστηρίζεται, σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, από την παραγωγικότητα της χώρας, το υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, το χαμηλό επίπεδο του χρέους των νοικοκυριών, καθώς και τα υψηλά επίπεδα αποταμιεύσεων του ιδιωτικού τομέα.

 

Πηγή: www.news.in.gr με πληροφορίες από Associated Press
Δημοσιεύτηκε στις 11/10/2014

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire