ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 10 octobre 2014

Υγεία - Χωρίς φρένο φαίνεται να είναι η «επέλαση» του Έμπολα στην Αφρική με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να κάνει λόγο για «εδραίωσή» του, ενώ τονίζει την επιδείνωση της κατάστασης τις τελευταίες ημέρες


Στην Ευρώπη, σταθερή παραμένει η κατάσταση της ισπανίδας νοσοκόμας, ενώ στα Σκόπια το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως ο Βρετανός, ο θάνατος του οποίου σήμανε χθες συναγερμό, μάλλον δεν είχε προσβληθεί από Έμπολα.

Πώς μεταδίδεται ο ιός Εμπολα



Τα αποτελέσματα των πρώτων αναλύσεων δείχνουν ότι οι «πιθανότητες ο Βρετανός που πέθανε χθες στα Σκόπια να είχε προσβληθεί από Εμπολα είναι μικρές». Την ανακοίνωση έκανε το υπουργείο Υγείας, προσθέτοντας πάντως πως αναμένονται τα πλήρη αποτελέσματα των εξετάσεων.

Το υπουργείο υπογράμμισε ότι δεν υπάρχουν άλλα ύποπτα περιστατικά στη χώρα, αλλά το ξενοδοχείο όπου διέμεινε ο Βρετανός παραμένει σφραγισμένο. Δείγματα έχουν σταλεί στη Φρανκφούρτη για εξετάσεις.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με το ύποπτο κρούσμα στην Αυστραλία, με το υπουργείο Υγείας να ανακοινώνει πως η νοσοκόμα, η οποία πιθανολογούνταν ότι έπασχε από τον ιό, δεν έχει μολυνθεί τελικά από τον Έμπολα.
Κάντε κλικ για δείτε αναλυτικά τις οδηγίες πρόληψης από τον ιό.
Κάντε κλικ για δείτε αναλυτικά τις οδηγίες πρόληψης από τον ιό.

Στην Ισπανία, σταθερή παραμένει η κατάσταση της Ισπανίδας νοσοκόμας, μετά την χθεσινή επιδείνωση της υγείας της. Χθες οι γιατροί περιέγραφαν την κατάσταση της υγείας της 44χρονης γυναίκας ως «κρίσιμη», ωστόσο σύμφωνα με την El Pais, σήμερα έχει σταθεροποιηθεί.

Στην Τσεχία, ένας 56χρονος άνδρας εισήχθη εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Πράγας με συμπτώματα που παρέπεμπαν στην νόσο, ενώ περίπου την ίδια ώρα, οι Αρχές της Γαλλίας απέκλεισαν κτίριο κοντά στο Παρίσι, αφότου τέσσερις ένοικοι οι οποίοι είχαν έρθει πρόσφατα στη χώρα από τη Γουινέα έπεσαν στο κρεβάτι με υψηλό πυρετό. Εν συνεχεία ωστόσο, Γάλλος αξιωματούχος ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς το συγκεκριμένο κτίριο «βγήκε καθαρό». Η υποψία για κρούσμα Εμπολα στα Κατεχόμενα της Κύπρου έμελλε κι αυτή να διαψευστεί.

Αναλυτικές οδηγίες για την προστασία από τον ιό έχει εκδώσει Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι νεκροί από τον Έμπολα στην Αφρική έχουν φτάσει τις 3.860, με περισσότερα από 200 από τα θύματα να ήταν εργαζόμενοι στον χώρο της υγείας.
Πειραματικό εμβόλιο στο Μαλί
Εν τω μεταξύ, στο Μαλί πειραματικό εμβόλιο κατά του ιού Εμπολα χορηγήθηκε σε τρεις εθελοντές, σε μια πρώτη τέτοια δοκιμή σε αφρικανικό έδαφος, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Οι εθελοντές ήταν ανάμεσα στο 40μελές νοσηλευτικό προσωπικό του Μαλί που είχε συμφωνήσει να μετέχουν σε διεθνές πείραμα για τη δραστικότητα του εμβολίου cAd3-EBO-Z που αναπτύχθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Μεταδοτικών Ασθενειών στο Μέριλαντ των ανατολικών ΗΠΑ.

Το εμβόλιο είχε χορηγηθεί νωρίτερα σε χιμπατζήδες και έδειξε ότι προκαλεί αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος στους πιθήκους κατά του ιού Εμπολα.

«Θα είμαστε σε θέση να έχουμε πολύ προκαταρκτικά αποτελέσματα για την ασφάλεια του εμβολίου, ακόμη και ανοσολογικά αποτελέσματα, έως τα τέλη Νοεμβρίου. Οι δοκιμές αναμένεται να διαρκέσουν αρκετούς μήνες», δήλωσε ο Σάμπα Σόου, γενικός διευθυντής του Κέντρου Ανάπτυξης Εμβολίων στην πρωτεύουσα Μπαμακό.



Πηγή: www.ethnos.gr
Δημοσιεύτηκε στις 10/10/2014

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire