ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 11 octobre 2014

Κύπρος - Οι ανακριτές στρίμωξαν τον δήμαρχο Πάφου, Σάββα Βέργα


Ζήτησε συμβουλή δικηγόρου στην πολύωρη ανάκριση


Ντόρα Χριστοδούλου

Με καταιγισμό ερωτήσεων σε μια πολύωρη ανακριτική κατάθεση του δημάρχου Πάφου, Σάββα Βέργα, οι ανακριτές στην Αστυνομία Πάφου, προσπάθησαν να ρίξουν φως στην περίεργη υπόθεση των απειλητικών μηνυμάτων (αφορούσαν την υπόθεση της Aristo) από κινητό τηλέφωνο, που αγόρασε ο ίδιος και δώρισε στη συνεργάτιδα του δήμου, Μαρία Σολομωνίδου, η οποία τελεί υπό κράτηση.


Ο δήμαρχος εκλήθη για κατάθεση στις 4 το απόγευμα όταν το δημαρχιακό όχημα, με επιβάτη τον δήμαρχο Πάφου, περνούσε την πύλη του κεντρικού αστυνομικού σταθμού, απέναντι ακριβώς από το Δημοτικό Μέγαρο της πόλης. Ο Σάββας Βέργας ανήλθε στα γραφεία του ΤΑΕ Πάφου, στον πρώτο όροφο του αποικιοκρατικού ρυθμού κτηρίου, προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση που είχε ληφθεί το πρωί στη Γενική Εισαγγελία για ανακριτική κατάθεση του.

Ο δήμαρχος Πάφου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, άρχισε αμέσως την κατάθεσή του στους αστυνομικούς ανακριτές που διερευνούν την υπόθεση αποστολής απειλητικών μηνυμάτων προς τον ίδιο, δύο δημοτικούς παράγοντες και έναν δημοσιογράφο. Αυτή συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ και πηγές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου προεξοφλούσαν ότι η νύχτα θα ήταν μακρά, όσον αφορά στη διαδικασία αυτή, από την οποία θα εξαρτηθεί, παρατηρούσαν, το είδος της μετέπειτα εμπλοκής του κ. Βέργα στην όλη διαδικασία. Αν θα αφεθεί, δηλαδή, ελεύθερος ή αν θα τεθεί υπό κράτηση.

Οργίαζαν οι ψίθυροι ότι επρόκειτο να συλληφθεί, ωστόσο αυτό είναι απόφαση που λαμβάνεται με την ολοκλήρωση της κατάθεσης και την αξιολόγηση που θα κάνουν οι ανακριτές οι οποίοι καθ' όλη τη διάρκεια της ανάκρισης βρίσκονταν σε επαφή με τον Βοηθό Εισαγγελέα, Ρίκκο Ερωτοκρίτου, ο οποίος ενημέρωνε τον Γενικό Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη.
Παράλληλα, νέες υποθέσεις έρχονται στο φως και βάζουν τον δήμαρχο σε δυσχερή θέση. Επιστολή δημοτικού συμβούλου προς τον Γενικό Ελεγκτή, μπλέκει τον κ. Βέργα, αλλά και τη συνεργάτιδα του Μαρία Σολομωνίδου και το σύζυγο της, στη διοργάνωση συναυλίας από την οποία θα έπρεπε να δοθούν χρήματα στο κοινωνικο παντοπωλείο, αλλά τελικά δεν δόθηκαν.
Η κλήση του κ. Βέργα για ανάκριση αποφασίστηκε το πρωί σε σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία όπου έχει μεταφερθεί ο φάκελος την υπόθεσης. Στη σύσκεψη παρέστησαν ο Γενικός Εισαγγελέας, οι ανακριτές της υπόθεσης και ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Αρχηγείου.

Λίγες ώρες πριν ο δήμαρχος Πάφου διαβεί την πύλη της Αστυνομίας για κατάθεση, το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου ανανέωνε για άλλες τρεις ημέρες την κράτηση της υπαλλήλου του Δήμου Πάφου, Μαρίας Σολομωνίδου, και του πατέρα της, Ηλία, μετά από αίτημα της Αστυνομίας.

Όπως ανέφερε ο υπαστυνόμος Σάββας Σάββα, εξεταστής της υπόθεσης, έχουν ήδη ληφθεί 19 καταθέσεις, ενώ έχει αρθεί το απόρρητο των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων της ύποπτης και του συζύγου της. Απομένει δε, να ληφθούν άλλες 19 καταθέσεις από το οικογενειακό περιβάλλον της ύποπτης και από τα άτομα που είναι κάτοχοι κινητών, με τα οποία επικοινώνησε η Μαρία Σολομωνίδου πριν, κατά και μετά την αποστολή των απειλητικών μηνυμάτων προς δημοτικούς παράγοντες και δημοσιογράφο.

Η κράτηση δικαιολογήθηκε λόγω του εναπομείναντος ανακριτικού έργου και του κινδύνου που ελλοχεύει για επηρεασμό μαρτύρων. Ο δικηγόρος των υπόπτων δεν έφερε ένσταση.
Εναντίον τους διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, γραπτές απειλές για φόνο, παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία και ενοχλητικά απειλητικά μηνύματα.

Ο σύζυγος της Μαρίας Σολομωνίδου, ο οποίος επίσης εκρατείτο ως ύποπτος για την ίδια υπόθεση, αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευθεί αργότερα. 



Πηγή: www.philenews.com
Δημοσιεύτηκε στις 11/10/2014

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire