ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 18 octobre 2014

Κύπρος - Ας ελπίσουμε ότι είναι η αρχή του τέλους










Άριστος Μιχαηλίδης

Όσο θυμόμαστε τον Σάββα Βέργα την περασμένη βδομάδα να βρίσκεται σε όλες τις τηλεοράσεις και να κλαίει και να θρηνεί γιατί είναι θύμα πολιτικής εξόντωσης, τόσο πιο πολύ βεβαιωνόμαστε ότι δίκαια οι πολίτες απαξιώνουν την κομματική ζωή και άδικα οι κομματάρχες ψάχνουν το πρόβλημα αλλού, αντί ανάμεσά τους. Ιδού λοιπόν και εμπράκτως γιατί ενισχύεται η απαξίωση. Την ώρα που ένα σημαντικό πολιτικό στέλεχος, δήμαρχος με κομματική στήριξη, στέλεχος του ΔΗΚΟ, πρόεδρος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων, αντιπρόεδρος της Ένωσης Δήμων, αρχηγός της κυπριακής πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης, περνάει το βράδυ του στο κελί της Αστυνομίας, τα μεγάλα κόμματα ασχολούνται ξανά με το εκλογικό μέτρο.
Θέλουν να το αυξήσουν για να πετάξουν έξω από τη Βουλή τα μικρά κόμματα, λέγοντας ότι έτσι θα εκσυγχρονίσουν την πολιτική ζωή και θα πείσουν τον λαό να τους δείξει εκτίμηση και εμπιστοσύνη. Να μην κατανοούν άραγε ότι κάθε φορά που ένας εξ αυτών εκτίθεται σε δημόσια χλεύη αντανακλά σε όλους; Αν το κατανοούσαν θα έψαχναν πρώτα να καθαρίσουν τα κόμματα τους από τους αδύνατους κρίκους τους (όλοι τους έχουν), να απαλλαγούν από τους προβληματικούς τους και να ενισχυθούν από άξιους ανθρώπους και μετά ας ασχοληθούν και με το εκλογικό μέτρο. Διότι αυτό που κάνουν τόσα χρόνια είναι να καλύπτουν ο ένας τον άλλο, να επιτρέπουν στα σάπια μέλη τους να συνεχίζουν να ρυπαίνουν την πολιτική ζωή και να μολύνουν και τα υγιή μέλη.
Την περασμένη βδομάδα ο Βέργας εξηγούσε πόσο κρίμα είναι η οικογένεια, που συνελήφθη για τα απειλητικά μηνύματα και χθες συνελήφθη γιατί κατέθεσε ενόρκως ότι όταν πήρε ο ίδιος απειλητικό μήνυμα βρισκόταν στο δημαρχείο, αλλά τα στοιχεία έδειξαν ότι βρισκόταν αλλού και μάλιστα στον ίδιο χώρο με την Μαρία Σολομωνίδου, την ύποπτη για την αποστολή τους από το τηλέφωνο που της χάρισε ο ίδιος. Τέτοιοι άνθρωποι βρίσκονται σε θέσεις-κλειδιά όπου λαμβάνουν αποφάσεις για τους υπόλοιπους και διαχειρίζονται την ποιότητα της ζωής μας. Και τοποθετούνται στις θέσεις αυτές από τα κόμματα, από τους ηγέτες των κομμάτων, από αυτούς που έχουν ευθύνη για τον αμαρτωλό «πολιτικό πολιτισμό» μας. Και φυσικά, με μερίδιο ευθύνης από τους πολίτες που τους εκλέγουν. Η πρώτιστη όμως ευθύνη ανήκει στους ηγέτες.
Χτες, βούιζε ο τόπος ότι επίκειται σύλληψη του Βέργα. Χτες, ο υπουργός Εσωτερικών είχε σύσκεψη με τον Βέργα για θέματα της Πάφου. Και μετά τη σύσκεψη εμφανίστηκαν μαζί μπροστά στις κάμερες για να τους δει όλος ο κόσμος να κάνουν δηλώσεις. Ο Βέργας μάλιστα διαβεβαίωνε ότι «θα συνεχίσει να μένει ανεπηρέαστος και να εργάζεται ανιδιοτελώς από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα για τις προσπάθειες που γίνονται για ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας της Πάφου». Και το απόγευμα συνελήφθη. Μπράβο στην Αστυνομία και στην Εισαγγελία. Γιατί αν μέναμε στην πολιτική εικόνα, θα νομίζαμε ότι είμαστε όλοι τρελοί, που τον κατηγορούμε, και ο Βέργας είναι ένας άγιος, που εργάζεται ανιδιοτελώς για το καλό μας.



Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 16/10/2014

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire