ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 30 décembre 2014

Εκλογές : Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται αλλά με περιορισμένη δυναμική


Προβάδισμα 3 μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε ποσοστό 9,6%
Προβάδισμα 3 μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση
Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλά στην Ολομέλεια της Βουλής, παρουσία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κατά την τρίτη ημέρα της συζήτησης της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ (File: 13330555.jpg )
Αθήνα 
Προβάδισμα 3% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία MARC για τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha. Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, στις 23 Δεκεμβρίου, η διαφορά ήταν στο 3,5%.

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,1% έναντι 25,1% της ΝΔ. Τρίτο κόμμα έρχεται «Το Ποτάμι» με 6,1% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,9%, το ΚΚΕ με 5,4%, το ΠΑΣΟΚ με 4,6%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%, ο ΛΑΟΣ με 1,4% και η ΔΗΜΑΡ με 1%.
 
Τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν 6,3%, το «άκυρο, «λευκό» και η αποχή συγκεντρώνουν 3,5%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 9,6%.

Το 31,1% δηλώνει ότι από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα είναι καλύτερα να προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό πόλο τη ΝΔ, ενώ το 23,7% υποστηρίζει ότι θα είναι καλύτερα να προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας με βασικό πόλο τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το 53,5% δηλώνει ότι το ενδεχόμενο μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί «ανησυχία για τα χειρότερα» και το 33,4% «ελπίδα για κάτι καλύτερο».

Επίσης, το 67,6% δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταφέρει να αλλάξει τους όρους του μνημονίου και να εφαρμόσει διαφορετική οικονομική πολιτική. Θετικά στο ερώτημα αυτό απαντά το 27,6%.

Στο ερώτημα «με τις απόψεις ποιου πολιτικού αρχηγού συμφωνείτε σήμερα περισσότερο όσον αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας;», το 29,7% απαντά «του Αντώνη Σαμαρά» και το 25% απαντά «του Αλέξη Τσίπρα».

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 26 έως τις 28 Δεκεμβρίου με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε 1.017 νοικοκυριά αντιπροσωπευτικής επιλογής από όλη την Ελλάδα.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire