ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 3 décembre 2014

Κύπρος : Αυτοί που προσκύνησαν τον Ερντογάν στα Σούσα...ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Η μεγάλη αμαρτία των υποστηρικτών της λύσης
Με τον Σενέρ Λεβέντ
03/12/2014

Με συγχωρείς αδελφέ υποστηρικτή της λύσης και της ειρήνης. Αν σε αυτή τη χώρα έχουμε συρθεί σε τόσο μεγάλο αδιέξοδο και η πιο κοντινή λύση είναι η διχοτόμηση, έχεις μεγάλο μερίδιο ευθύνης και εσύ. Δεν μπορώ να πω ότι το έχεις κάνει ενσυνείδητα. Φυσικά ασυνείδητα το έκανες.

Από αδυναμία πρόβλεψης, δηλαδή αδυναμία να δεις μπροστά. Παρασύρθηκες από ένα ρεύμα. Και σύρθηκες τυφλά ξωπίσω του σημερινού Τούρκου δικτάτορα. Περπάτησες αυτούς τους δρόμους μαζί με έναν άνθρωπο που είναι ένας από τους βασικούς αρχιτέκτονες της σημερινής ντροπιαστικής κατάστασης που επικρατεί στο νησί. Το ξέρω ότι δεν σου αρέσει και πολύ που σου τα θυμίζω όλα αυτά. Αλλά, όπως ζητάς από τους άλλους να αντιμετωπίσουν την ιστορία τους, έτσι και εσύ θα αντιμετωπίσεις τις δικές σου πραγματικότητες. Δεν έχεις άλλη επιλογή. Δεν γίνεται αλλιώς. Δεν μπορείς να συμπεριφέρεσαι σαν να έχεις κάνει πάντοτε το πιο σωστό. Δεν μπορείς να είσαι σαν άγγελος που δεν έχει διαπράξει κανένα λάθος. Τότε κανείς δεν θα σε πιστεύει. Αλλά βλέπω ότι δεν έχεις ξεκόψει καθόλου απ’ αυτή σου τη συνήθεια. Πάντα έχεις δίκαιο και πάντα είσαι σωστός. Πάντα φταίνε οι άλλοι. Και εσύ είσαι πάντα αθώος. Ο δικτάτορας τον οποίο απογειώσαμε μαζί κατέστη μπελάς στο κεφάλι και του λαού της Κύπρου, όχι μόνο των λαών της Τουρκίας και της Μέσης Ανατολής. Είναι οπαδός του ισλαμικού θρησκευτικού νόμου, ρατσιστής και φασίστας.


Πώς εναποθέσατε ελπίδες πάνω του για λύση και ειρήνη; Ίσως να σαστίζετε και εσείς τώρα γι’ αυτό, αλλά είναι πού αργά. Το πουλί έχει πετάξει. Και εσείς μείνατε στον δρόμο. Τυφλοί και κουτσοί. Και κουφοί. Διότι δεν λάβατε υπόψη αυτά που σας έλεγαν. Δεν πιστέψατε ακόμα και αυτά που βλέπατε με τα μάτια σας. Τώρα στέκεται μπροστά στον μαυροπίνακα και σας παραδίδει μάθημα. «Πετάξτε στα σκουπίδια τον Νεύτωνα και τον Κολόμβο», σας λέει. Ο μεγάλος σας υποστηρικτής της λύσης και της ειρήνης σας στέλνει τα πολεμικά του πλοία για να ανάψει τη σπίθα ενός νέου φιτιλιού στη Μεσόγειο. Είστε ευτυχισμένοι; Με συγχωρείς αδελφέ μου υποστηρικτή της ειρήνης και της λύσης, αλλά αν τώρα βασανιζόμαστε σε αυτό το τούνελ και δεν μπορούμε να δούμε καμία ακτίνα φωτός, φταις και εσύ πολύ γι’ αυτό. Είναι πολύ μεγάλο και το δικό σου φταίξιμο. Χύνεις δάκρυα για τη λύση και την ειρήνη, όπως παλιά. Αλλά δεν αξίζουν πέντε παράδες. Λες να μοιραστούμε τον πλούτο που βρίσκεται στη θάλασσα. Λες πως έχει πολλά οφέλη η λύση. Άσε τα αυτά, προσπέρασέ τα. Μήπως υπάρχει κανείς που δεν τα ξέρει; Αντί να τα λες αυτά, πες μου για την «Κοκκινοσκουφίτσα». Για τον λύκο που υπήρχε σε εκείνο το παραμύθι.

Εκείνον που ντύθηκε γιαγιά και όταν η κοκκινοσκουφίτσα τον ρώτησε «γιατί είναι τόσο μεγάλα τα δόντια σου γιαγιά;», ο λύκος της απάντησε «για να σε φάω κοκκινοσκουφίτσα μου». Αυτό να μου διηγηθείς. Δεν είναι λίγο και το δικό σου φταίξιμο αδελφέ μου Ελληνοκύπριε οπαδέ της λύσης και της ειρήνης. Και εσύ σύρθηκες ξωπίσω του τυφλά. Ακόμα και στο τελευταίο κεφάλαιο ο Πρόεδρός σου είπε ότι αυτόν προτιμά. Ο Πρόεδρός σου τώρα πήγε στην Αμερική για να ανανεώσει την καρδιά του. Αλλά αυτό το ταξίδι είναι διαφορετικό από τα άλλα.

Τουλάχιστον πήγε στη Νέα Υόρκη μαθαίνοντας ότι οι μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική, όχι ο Κολόμβος. Φρέσκαρε τις γνώσεις του. Το Μπαρμπαρός ήταν το τελευταίο δώρο που σας έκανε ο άνθρωπος, ο οποίος γέμισε τους τόπους με τζαμιά, αφού πρώτα λεηλάτησε τις τελευταίες ελληνοκυπριακές περιουσίες που είχαν απομείνει και μετέτρεψε τις εκκλησίες σε στάβλους. Εκείνος που χειροκροτεί τα πάντα, το χειροκροτεί και αυτό. Με συγχωρείτε αδέλφια μου, αλλά εσείς καταφέρατε σε αυτή τη χώρα αυτό που δεν κατάφεραν οι φανατικοί εθνικιστές. Ορίστε. Καυχηθείτε με τη διχοτόμησή σας…

03/12/2014

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire