ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 13 décembre 2014

Ελληνική Διασπορά-Χαράλαμπος (Μπάμπης) Ιωσηφίδης, ένας ακούραστος εργάτης της ελληνικής παροικίας του Μοντρεάλ.


Έφυγε από τη ζωή την Κυριακή που μας πέρασε ο Χαράλαμπος (Μπάμπης) Ιωσηφίδης, ένας ακούραστος εργάτης της ελληνικής παροικίας του Μοντρεάλ. Μετανάστης της δεκαετίας του ΄60 με το μεγάλο μεταπολεμικό ρεύμα, εργάτης, έδινε το παρόν του σε πολλαπλές δραστηριότητες της παροικίας του Μοντρεάλ. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας Μοντρεάλ, υπηρέτησε επίσης στις σχολικές επιτροπές των ελληνικών σχολείων και πρόσφερε τις υπηρεσίες του σε μια σειρά άλλους παροικιακούς οργανισμούς, όπως τον Εργατικό Σύλλογο και την ελληνική εκπομπή  του   Radio Centre- Ville.

Στενός φίλος του υπουργού Μετανάστευσης και Πολιτιστικών Κοινοτήτων Gerald Godin, ήταν αυτός που τον έφερε σε επαφή με την Ελληνική Κοινότητα του Μοντρεάλ για την υιοθέτηση του νόμου 231 από τη Βουλή του Κεμπέκ  ο οποίος της αναγνωρίζει ένα ημιαστικό καθεστώς.

Άνθρωπος δραστήριος και καλοσυνάτος αφήνει τις καλύτερες αναμνήσεις στην ελληνική παροικία του Μοντρεάλ. Στη σύζυγο και τα δυο παιδιά του εκφράσανε την συμπαράσταση τους ένας μεγάλος αριθμός  συμπαροίκων του.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire