ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 2 décembre 2014

Σε νύχια ξένων έριξε την Τράπεζα Κύπρου ο Ν. Αναστασιάδης!

Γιώργος Δελαστίκ

Στα νύχια ξένων κερδοσκόπων βρίσκεται ολόκληρη η οικονομία της Κύπρου, αφού αυτοί ελέγχουν πλέον ολοκληρωτικά το κυπριακό τραπεζικό σύστημα με όργανο την Τράπεζα Κύπρου. Δεν είναι μόνο ο Γιόζεφ Ακερμαν, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του γερμανικού κολοσσού της Ντόιτσε Μπανκ, ο οποίος εδώ και δέκα μέρες τοποθετήθηκε στη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου. Ο Ελβετός Ακερμαν αποδεικνύεται τελικά ότι είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Από τα δέκα μέλη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου, τα έξι είναι... ξένοι! Αυτό είναι το αποτέλεσμα του εγκλήματος που διέπραξε πέρυσι ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, αρπάζοντας όλες τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στις κυπριακές τράπεζες. Ο Αμερικανός Γουίλμπερ Ρος είναι το αφεντικό της Τράπεζας Κύπρου πλέον. Εχει διορίσει διευθύνοντα σύμβουλο τον Τζον Πάτρικ Χάρικαν, ενώ συμμετέχει και ο ίδιος στο ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου. Αυτός έφερε τον Ελβετό τραπεζίτη Γιόζεφ Ακερμαν ως πρόεδρο του ΔΣ, στο οποίο συμμετέχουν ακόμη δύο Ρώσοι (ο Βλαντίμιρ Στρζαλόφσκι και ο Μαξίμ Γκόλντμαν) και ο Αρνε Μπέργκνερ εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) συν τέσσερις Κύπριοι τραπεζίτες ανάξιοι αναφοράς. Και τα δέκα μέλη του ΔΣ της κατ' όνομα Τράπεζας Κύπρου τα πρότεινε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Γουίλμπερ Ρος και εξελέγησαν με το εκπληκτικό ποσοστό του... 99%! Η Τράπεζα Κύπρου υποτίθεται ότι έχει απορροφήσει τη Λαϊκή Τράπεζα, την οποία έκλεισε η κυπριακή κυβέρνηση. Βάσει των ρυθμίσεων που έγιναν, ο Σύνδεσμος Καταθετών της πρώην Λαϊκής Τράπεζας (ΣΥΚΑΛΑ) κατέχει σήμερα το 9,6% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου.

Αυτοί οι άνθρωποι είχαν λοιπόν έναν εκπρόσωπό τους στο παλιό ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου ονόματι Αδωνις Παπακωνσταντίνου. Στη γενική συνέλευση της Τράπεζας Κύπρου που έγινε στις 20 Νοεμβρίου, ο εκπρόσωπος των καταθετών της πρώην Λαϊκής Τράπεζας απομακρύνθηκε από τη διοίκηση. "Μόνο ανησυχία μπορεί να μας προκαλέσει η απόφαση των νέων μετόχων να μας εκδιώξουν από το ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου" είπε μιλώντας στη γενική συνέλευση. Παράλληλα, οι νέοι μέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου απέρριψαν με τη συντριπτική πλειοψηφία του 88,6% των ψήφων την εκλογή στο ΔΣ ενός άλλου εκπροσώπου των καταθετών της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, ώστε να ασκούν εντελώς ανενόχλητοι και εντελώς μόνοι τους τη διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου. "Ηρθαν σε μια νύχτα σαν Αττίλας και μας "κούρεψαν" παίρνοντας τις καταθέσεις και τις μετοχές μας", είπε στη γενική συνέλευση άλλος καταθέτης της πρώην Λαϊκής, ζητώντας τα "κουρεμένα" λεφτά του για να τα δώσει στην Τράπεζα Κύπρου, της οποίας είναι μέτοχος μετά το "κούρεμα" και η οποία Τράπεζα Κύπρου θα του πάρει το σπίτι!!!
Με δεδομένο ότι οι "κουρεμένοι" καταθέτες της πρώην Λαϊκής Τράπεζας που μετά το "κούρεμα" έγιναν θέλοντας και μη καταθέτες στην Τράπεζα Κύπρου είναι 15.000 άτομα, τα οποία έχουν κατά τα λεγόμενά τους καταθέσεις ύψους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου, τα λεφτά που ενδέχεται να διακυβευθούν είναι όντως πολλά. Γι' αυτό και την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014, έγιναν σημεία και τέρατα έξω από τον χώρο της γενικής συνέλευσης της Τράπεζας Κύπρου. Είχαν μαζευτεί εκατοντάδες Κύπριοι, "κουρεμένοι" ομολογιούχοι και καταθέτες τόσο της Τράπεζας Κύπρου όσο και της Λαϊκής Τράπεζας που έχει κλείσει, και εκδήλωναν παντοιοτρόπως την οργή τους. Υπάρχουν φωτογραφίες με πάνω από δέκα άντρες να κρατούν μακρύ μεταλλικό κοντάρι και να προσπαθούν με αυτό να σπάσουν γυάλινη πόρτα για να "μπουκάρουν" στον χώρο όπου ήταν μαζεμένοι οι μέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου για τη γενική τους συνέλευση! Οι διαμαρτυρίες των "κουρεμένων" καταθετών, από τους οποίους η κυπριακή δεξιά κυβέρνηση έκλεψε σε πολλές περιπτώσεις τις οικονομίες ολόκληρης ζωής, οδήγησαν σε αλλεπάλληλες διακοπές των εργασιών της γενικής συνέλευσης.
Οι συγκεντρωμένοι έκαναν αλλεπάλληλες εφόδους για να μπουν στον χώρο της συνέλευσης, αλλά απωθούνταν από την ισχυρότατη αστυνομική δύναμη και την ασφάλεια της τράπεζας. Με γιουχαΐσματα αποδοκιμασίας έγινε δεκτός από τους συγκεντρωμένους ο Κύπριος υπουργός Οικονομίας Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος τελικά φυγαδεύτηκε από τον χώρο της συνέλευσης. Φυγαδεύτηκε επίσης ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος του προέδρου Αναστασιάδη, του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Πρόδρομος Προδρόμου, καθώς όλα τα στελέχη του ΔΗΣΥ θεωρούνται από τους Κυπρίους δικαίως συνυπεύθυνοι πολιτικά για την αρπαγή των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ από την κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη.
Εκτυπώστε το Αρθρο Εκτύπωση mail to Email

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire