ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 7 février 2011

Προκήρυξη Πυρήνων της Φωτιάς

Απειλούν µε νέα χτυπήµατα οι Πυρήνες της Φωτιάς

Ανέλαβαν την ευθύνη για το δέµα - βόµβα στον Καστανίδη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΝΕΣΦΥΓΕ


Περίεργο διαχωρισµό των κατηγορουµένων για συµµετοχή στους  Πυρήνες της Φωτιάς κάνει η προκήρυξη, χαρακτηρίζοντας µόνο  τους Γ. Καραγιαννίδη (µπροστά στη φωτογραφία από την ηµέρα που  προσήχθη στα δικαστήρια της Ευελπίδων) και Π. Μασούρα «αξιοπρεπείς  επαναστάτες». Οι υπόλοιποι χαρακτηρίζονται ως «σύντροφοι του πυρήνα  φυλακισµένων της οργάνωσης»
Με απειλητικές προειδοποιήσεις για αιφνιδιαστικά χτυπήµατα ως απάντηση στη δίκη των κατηγορούµενων µελών της, η οργάνωση Συνωµοσία Πυρήνων της Φωτιάς ανέλαβε µε διαδικτυακή προκήρυξη την ευθύνη για τη βόµβα - πακέτο στο γραφείο του υπουργού ∆ικαιοσύνης.

Στο κείµενο της προκήρυξης που δηµοσιεύτηκε στο indymedia γίνεται προσωπική αναφορά στον υπουργό ∆ικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη – οι συντάκτες της τον χαρακτηρίζουν υπεύθυνο για την άρνηση του δικαστηρίου στο αίτηµα για µαγνητοφώνηση των πρακτικών της δίκης.

Μάλιστα, το δικαστήριο χαρακτηρίζεται «έκτακτο πολιτικό στρατοδικείο» – και γίνεται ιδιαίτερα επιθετική αναφορά στην πρόεδρο και σε µέλη του...


Στο κείµενο γίνεται διαχωρισµός ανάµεσα στους κατηγορούµενους, καθώς ο Π.Μασούρας και ο Γ. Καραγιαννίδης αναφέρονται ως «αξιοπρεπείς επαναστάτες», ενώ οι υπόλοιποι ως «σύντροφοι του πυρήνα φυλακισµένων της οργάνωσης». Ειδική αναφορά γίνεται στη Φαίη Μάγιερ, για την οποία αναφέρεται ότι «όπως αποδείχτηκε, δεν είχε καµία σχέση µε τις κατηγορίες» που της αποδόθηκαν.

Ο συντάκτης της προκήρυξης διαψεύδει όσα ειπώθηκαν για την ποσότητα της εκρηκτικής ύλης, δηλώνοντας ότι η ποσότητα ήταν ίδια µε αυτή που περιείχαν τα προηγούµενα 14 εµπρηστικά πακέτα µε στόχο – όπως σηµειώνει – «να µην τραυµατιστεί κάποιος άσχετος». Γίνεται δε λόγος για «διεθνή δικτύωση» µε οργανώσεις του εξωτερικού και συµµετοχή στην Ατυπη Αναρχική Οµοσπονδία - ∆ιεθνές Επαναστατικό Μέτωπο.
ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ – ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ.
Για τα αιτήµατα των κατηγορουµένων, η προκήρυξη αναφέρει: «Η άρνηση της τοποθέτησης µικροφώνων για την καταγραφή των πρακτικών της δίκης και η κράτηση των ταυτοτήτων όσων αλληλέγγυων θέλουν να βρεθούν δίπλα στους κατηγορουµένους είναι οι “αρετές” του θαυµαστού κόσµου της δηµοκρατίας. Αυτοί που µε τις ληστρικές τους ορέξεις έχουν υποθηκεύσει τη ζωή ενός ολόκληρου πληθυσµού τώρα µιλάνε για δυσβάσταχτο κόστος των µηχανηµάτων αποµαγνητοφώνησης των πρακτικών της δίκης, ενώ ταυτόχρονα επαναφέρουν στη σύγχρονη Ιστορία την έκδοση νέων πιστοποιητικών φρονηµάτων, φακελώνοντας ασύστολα τον κόσµο που θέλει να παρακολουθήσει τη δίκη, εξυπηρετώντας προφανώς όχι και τόσο αθώους σκοπούς, αλλά την τροφοδότηση των καταστατι κών της Ασφάλειας και της Αντιτροµοκρατικής».

Στην προκήρυξη γίνεται προσπάθεια να τονιστεί η σπουδαιότητα της συγκεκριµένης δίκης: «Σε αυτό το δικαστήριο διεξάγεται µια από τις πιο σηµαντικές µάχες που ξεπερνάει κατά πολύ τη δράση και την ιστορία µιας επαναστατικής οργάνωσης. Το κράτος δοκιµάζει τις αντοχές και ανοχές του ριζοσπαστικού - ανατρεπτικού χώρου», αναφέρεται χαρακτηριστικά. «ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ». Μάλιστα, δηλώνεται η απόφαση της οργάνωσης να συνεχίσει: «Εδώ πρέπει να περάσουµε στην αντεπίθεση. Εδώ ακριβώς πρέπει να πάψουµε να συνηθίζουµε στην οπισθοχώρηση», αναφέρει ο συντάκτης της προκήρυξης, που προχωρεί και σε ξεκάθαρες απειλές: «Εδώ δεν χωρούν ούτε συναισθηµατισµοί ούτε ανθρωπιστικές συµπάθειες. Είναι θέµα καθαρής συνείδησης». Προαναγγέλλει δε νέα χτυπήµατα µε την επισήµανση ότι «ακόµα και µια φαινοµενική σιγή δεν είναι οπισθοχώρηση, αλλά η ησυχία πριν τη βροντή».


Χαρακτηρίζουν «έκτακτο πολιτικό στρατοδικείο» το δικαστήριο

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire