ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 4 février 2011

Συνεχίζεται ο αγώνας

Κάιρο
Σε ποτάμι που μεγαλώνει εξελίσσεται η διαδήλωση της «Παρασκευής της αναχώρησης»

ΔΗΜ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ 
Κάιρο, του απεσταλμένου μας
Ένα ποτάμι που όσο περνάει η ώρα όλο και μεγαλώνει είναι η διαδήλωση της «Παρασκευής της αναχώρησης» που από το μεσημέρι λαμβάνει χώρα στην πλατεία Ταχρίρ.

Εκατοντάδες χιλιάδες Αιγύπτιοι διαδηλώνουν ειρηνικά, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Χόσνι Μουμπάρακ και ζητώντας του να αποχωρήσει από την προεδρία. Δηλώνουν ταυτόχρονα ότι δεν θα φύγουν εάν δεν δουν τον Μουμπάρακ να παραιτείται και προσδοκούν ότι αυτό ίσως γίνει το βράδυ της Παρασκευής.

Οι δυνάμεις του στρατού έχουν αναλάβει να κρατήσουν μακριά τους υποστηρικτές του αιγύπτιου προέδρου που αποφάσισαν να κατέβουν και σήμερα στην πλατεία Ταχρίρ. Οι στρατιώτες έχουν δημιουργήσει μία ακτίνα ασφαλείας μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι υποστηρικτές του Μουμπάρακ σήμερα μετριούνται σε μερικές εκατοντάδες και δεν μπορούν σαφώς να συγκριθούν με τις χιλιάδες των οπαδών όλης της αντιπολίτευσης. Διαδήλωση υπέρ του αιγύπτιου προέδρου γίνεται αυτή την ώρα και στην Γκίζα και σύμφωνα με πληροφορίες συμμετέχουν περίπου 5.000 άτομα.
Διαδηλώσεις γίνονται και στην Αλεξάνδρεια αλλά και σε άλλες πόλεις της Αιγύπτου, χωρίς επίσης να έχουν αναφερθεί επεισόδια. Όπως ανέφεραν νωρίτερα δημοσιογράφοι του AlJazeera, τα κεντρικά γραφεία του στο Κάιρο καταστράφηκαν ολοσχερώς από επίθεση αγνώστων. Οι άγνωστοι έβαλαν φωτιά και κατέστρεψαν τον εξοπλισμό του καναλιού. Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός.

ΠΗΓΗ : ΤΟ ΒΗΜΑ

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire