ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 21 février 2011

Πλησιάζει το τέλος του Μουάμαρ Καντάφι ;


Φονικές συγκρούσεις στη Λιβύη 
Πληροφορίες για αεροπορικά πυρά κατά των διαδηλωτών. Συνεχίζονται οι σφοδρές συγκρούσεις των διαδηλωτών με τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι εκτιμήσεις για τους νεκρούς είναι ασαφείς. Κλειστός ο εναέριος χώρος την Τρίπολη, σύμφωνα με τον αυστριακό στρατό. Κρίσιμο διάγγελμα Μ. Καντάφι.
Πολλές περιοχές της Τρίπολης, της πρωτεύουσας της Λιβύης, βομβαρδίζονται από πολεμικά αεροσκάφη, υποστήριξαν κάτοικοι της πόλης μιλώντας στο αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα. Οι δύο Λίβυοι πιλότοι που αυτομόλησαν νωρίτερα στη Μάλτα υποστήριξαν ότι είχαν λάβει διαταγή να βομβαρδίσουν τους διαδηλωτές, ανέφεραν μαλτέζικες κυβερνητικές πηγές. Σύμφωνα δε, με τον αυστριακό στρατό, ο εναέριος χώρος της πρωτεύουσας, Τρίπολης, είναι κλειστός, μέχρι νεωτέρας.
«Αυτό που ζούμε σήμερα είναι αδιανόητο. Πολεμικά αεροπλάνα και ελικόπτερα βομβαρδίζουν αδιακρίτως τη μία περιοχή μετά την άλλη. Υπάρχουν πολλοί, πολλοί νεκροί», είπε ο Άντελ Μοχάμεντ Σάλεχ. Στην ερώτηση του δημοσιογράφου αν ο βομβαρδισμός συνεχίζεται, απάντησε: «Συνεχίζεται, συνεχίζεται. Όποιος κινείται, ακόμη και αν βρίσκεται μέσα σε αυτοκίνητο, θα τον χτυπήσουν».

Ένας αναλυτής της λονδρέζικης εταιρείας συμβούλων Control Risks, ο Τζούλιαν Μπαρνς-Ντέισι δήλωσε ότι η χρήση στρατιωτικών αεροπλάνων εναντίον του ίδιου του λαού της χώρας του υποδηλώνει ότι πλησιάζει το τέλος του Μουάμαρ Καντάφι. «Φαίνεται ότι είναι οι τελευταίες, απελπισμένες ενέργειες. Αν βομβαρδίζεις την ίδια σου την πρωτεύουσα, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς θα επιβιώσεις», είπε ο αναλυτής. «Όμως πιστεύω ότι ο Καντάφι θα πολεμήσει. Νομίζω ότι οι φήμες πως φεύγει στη Βενεζουέλα θα αποδειχθούν άκυρες. Σε σχέση με όλες τις άλλες χώρες της περιοχής, στη Λιβύη υπάρχει η πιθανότητα (να σημειωθούν) σοβαρές ταραχές και ευθεία σύγκρουση», πρόσθεσε. Στο μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Χάλεντ Κάγιεμ αρνήθηκε ότι ο Μουάμαρ Καντάφι έχει φύγει για την Βενεζουέλα. «Αυτά τα νέα είναι αβάσιμα. Δεν έχουν καμία βάση» δήλωσε ο υπουργός στην κρατική τηλεόραση.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire