ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 30 mars 2011

Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο ;

Για μια ακόμη φορά στη μεταπολεμική Ελλάδα ξεπροβάλλει το δραματικό ερώτημα: «Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο;»
Χαρτί και καλαμάρι...
Οι Έλληνες, και κυρίως οι διπλωμάτες, δεν ήξεραν τα έργα και τις ημέρες της άτυπης συμβούλου του πρωθυπουργού, της εκλεκτής του κυρίας Πωλίνας Λάμψα. Στους Αμερικανούς όμως τα έλεγε όλα χαρτί και καλαμάρι. Μέχρι που κάρφωνε ακόμα και τον Πρόεδρο της Κύπρου κ. Χριστόφια.
Τα παρακάτω αποσπάσματα από τις εξομολογήσεις της στον αμερικανό πρέσβη είναι αρκετά χαρακτηριστικά, αποσπάσματα που στη συνέχεια ο κ. πρέσβης μετέφερε εκεί όπου έπρεπε...

• Ο κ. Σπέκχαρντ αναφέρει επίσης στο τηλεγράφημά του ότι «η Λάμψα σημείωσε πως και ο Άλεξ Ρόντος λειτουργεί σαν άτυπος σύμβουλος του πρωθυπουργού μακριά από το προσκήνιο και πως έχει αναλάβει ειδικούς ρόλους και αποστολές για λογαριασμό του κ. Παπανδρέου».

«Η Λάμψα είπε ότι ο κύπριος Πρόεδρος Χριστόφιας δεν εμπιστεύεται τον υπουργό Εξωτερικών του και ως εκ τούτου τα ελληνικά μηνύματα που περνάνε μέσω του υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου δεν θα έχουν την επιθυμητή ανταπόκριση. Ωστόσο, ο Χριστόφιας ποτέ δεν θα υποβαθμίσει δημοσίως τον υπουργό Εξωτερικών Κυπριανού».

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire