ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 29 mars 2011

Και όμως ο πρωθυπουργός δήλωνε το 2009 πως η χώρα μοιάζει με τον Τιτανικό

Ο φανοποιός

ΕΧΕΙ ξημερώσει η 28η Μαρτίου του σωτήριου έτους 2011 και, ενώ έχουν περάσει ήδη τρεις ημέρες από την καταραμένη 25η, οπότε και θα γκρεμιζόταν σε σωρό ερειπίων η ελληνική οικονομία, εκείνη, σε πείσμα προφητών, δανειστών, χρεωμένων Ελλήνων και πολιτικών, που κάνουν ό,τι μπορούν για να τη φουντάρουν, βρίσκεται εκεί που βρισκόταν και στις 24 Μαρτίου του 2011, αλλά και του 2010.
ΕΧΕΙ τα μαύρα της τα χάλια, δεν λέω, αλλά... Αλλά, ούτε στη δραχμή γύρισε, ούτε κατέρρευσαν οι τράπεζες με όλες τις οικονομίες των κατοίκων, ούτε κανείς αρνήθηκε να ξαναδανείσει το γένος των Ελλήνων, έτσι ώστε να το 'χει χρεωμένο μέχρι που να του βγει (του γένους) το δάχτυλο από την τρύπα του παπουτσιού.

ΟΛΑ αυτά τα καταστροφικά σενάρια αναπαράγονταν αμάσητα από τη λατρεία της άρπα-κόλλα ενημέρωσης, που δεν χρειάζεται ούτε πολλά γράμματα να ξέρεις, ούτε πολλή φαιά ουσία να καταναλώνεις, ούτε να μπεις στον κόπο της διασταύρωσης των πληροφοριών. Το Διαδίκτυο προσφέρει αυτό που στην εποχή μας είναι τρόπος ζωής: Εύκολα και γρήγορα. Δηλαδή, στο πόδι.
ΤΟ καταπληκτικό δεν είναι που η καταστροφολογία μπορεί να ξεκίνησε από πέντε-δέκα πλακατζήδες και είρωνες. Είναι που έγινε τόσο εύκολα πιστευτή από το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Αυτό θα έπρεπε να είναι από μόνο του ένα μεγάλο καμπανάκι για τους κυβερνήτες. Αν ήξεραν ότι πριν και από τους ίδιους τους αριθμούς, η Οικονομία είναι θέμα ψυχολογίας. Κατ' αρχήν θέμα ψυχολογίας του κόσμου.
ΑΝΤ' αυτού οι κυβερνήτες ξόδεψαν χρόνο και χρήμα και πολύτιμες ανθρωποώρες σε μια γελοία έρευνα για τον δράστη ενός κειμένου στο Διαδίκτυο.
Ο ΠΕΡΙΦΗΜΟΣ φαναρτζής από την Κρήτη, που έκανε την πλάκα του, όπως κάνει καθένας που κάθεται μπροστά στον υπολογιστή, δεν είχε υποψιαστεί ότι μπορεί και να τρομοκρατούσε την κυβέρνηση μιας χώρας! Γιατί αυτό έκανε. Πριν από 5 χρόνια, το μήνυμά του θα είχε πάει άκλαυτο μεταξύ των φίλων του. Σήμερα αναπαράχθηκε σαν τη φωτιά. Τυχαίο; Δεν νομίζω.
ΔΕΝ θυμάμαι να έχει διαταχτεί εισαγγελική έρευνα για τη δήλωση της κυβέρνησης το φθινόπωρο του 2009, ότι η χώρα μοιάζει με τον Τιτανικό, δήλωση που απογείωσε τα spreads και απέκοψε τη χώρα από τον εξωτερικό δανεισμό.
ΟΥΤΕ θυμάμαι να κινήθηκε κανένας εισαγγελέας εναντίον εκείνου που βροντοφώναζε ότι η χώρα δεν είναι χρεωμένη όσο έλεγε η Ν.Δ., αλλά τέσσερις φορές τόσο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η πεποίθηση στους δανειστές ότι ομολογείται αδυναμία εξόφλησης του χρέους.
ΕΠΙΣΗΣ, δεν θυμάμαι σε περίοδο μεταχουντική (γιατί σε χουντική θυμάμαι) να είναι κολάσιμο για κάθε πολίτη να γράφει ό,τι του καπνίσει, από τη στιγμή που τα γραφτά του δεν προσβάλλουν ή δεν βρίζουν ευθέως άλλον πολίτη ή δεν επαινούν αποτρόπαιες πράξεις (πράγμα συζητήσιμο για το ποιος θα κρίνει τι είναι αποτρόπαιο).
Η ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ολόκληρου μηχανισμού για να βρεθεί και να διωχθεί ο φαναρτζής για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» όχι μόνο παραπέμπει σε νοοτροπία Μεταξά και Παπαδόπουλου, αλλά μαρτυρά και την ανασφαλή, ασόβαρη, υστερική κατάσταση στην οποία βρίσκεται μια κυβέρνηση, με αντανακλαστικά Σαουδικής Αραβίας, Ιράν και Λευκορωσίας.
ΤΟ πιο επικίνδυνο είναι ότι κανείς από τον κατά τα άλλα ευαίσθητο Τύπο και τις οργανώσεις που σκίζουν τα ρούχα τους για τα δικαιώματα του κάθε πικραμένου, δεν έχει μέχρι στιγμής αγανακτήσει μ' αυτή τη δίωξη και τη νοοτροπία.
ΙΣΩΣ, γιατί ο φαναρτζής δεν ανήκει σε καμμία κομματική ή ιδεολογική δεξαμενή από κείνες που ξέρουν να σκούζουν μόνο για τα δικά τους παιδιά και για τα παιδιά που χρησιμοποιούν σαν κιμά για τις κρεατομηχανές τους.
ΑΥΤΟΣ ασχολείται μόνο με λαμαρίνες. Οχι με τούβλα.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire