ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 30 mars 2011

Κατά του εξοπλισμού των αντικαθεστωτικών η Ρωσία



Την αντίθεση της Ρωσίας στον εξοπλισμό των αντικαθεστωτικών στη Λιβύη εξέφρασε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μετά τις δηλώσεις του Μπαράκ Ομπάμα στις οποίες άφησε ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο.

«Πρόσφατα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να συζητήσει με τους συμμάχους της την προμήθεια όπλων στη λιβυκή αντιπολίτευση» δήλωσε ο Λαβρόφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά από συνομιλίες με τον Αυστριακό ομόλογό του.
«Αμέσως ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Αντερς Φογκ Ράσμουσεν είπε ότι η λιβυκή επιχείρηση διεξάγεται για την προστασία του πληθυσμού, όχι τον εξοπλισμό του. Συμφωνούμε απολύτως με το γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ σε αυτό», όπως είπε.
Μιλώντας για το πολιτικό μέλλον της Λιβύης, ο Λαβρόφ δήλωσε ότι είναι προφανές ότι η χώρα είναι «ώριμη για μεταρρυθμίσεις», τονίζοντας όμως ότι οι πολίτες πρέπει να αποφασίσουν χωρίς παρεμβάσεις από τρίτους.
«Είναι σαφές ότι θα είναι ένα διαφορετικό καθεστώς και είναι σαφές ότι πρέπει να είναι δημοκρατικό καθεστώς, αλλά οι ίδιοι οι Λίβυοι πρέπει να αποφασίσουν χωρίς επιρροή απέξω», τόνισε.



Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire