ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 30 mars 2011

Εισιτήριο για την προστασία των γαϊδουριών...

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
Προς Αφελκυομένους
Του Γ. Σέρτη
Φωτογραφία
ΩΣΤΕ;Τώρα ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης, όταν οι Τούρκοι κατακτητές απαιτούν από όσους θα εισέλθουν στον Απόστολο Αντρέα να καταβάλουν αντίτιμο, για το ...ταμείο προστασίας των γαϊδουριών που περιφέρονται στα Κατεχόμενα!
(Σύμπτωση! Μια από τις –γνωστές– επιδοτήσεις, δεκάδων χιλιάδων λιρών, στο κρίσιμο διάστημα του Δημοψηφίσματος, πάλιν για την ...προστασία και την ευημερία των γαϊδουριών παραχωρήθηκε!)
Λοιπόν, επειδή αποτελεί συρμό –πια– να ...ξεχνάμε με πολλή ευκολία –αναγκαία ...προϋπόθεση για τη(νεο)κουλτούρα !– ανάγκη υπενθύμισης:
Συμπληρώνεται –ήδη– οκταετία. Σ’ έναν κόσμο που εκαύκετουν η καρκιά του να δει τους τόπους του, η ...πανηγυρική εξαγγελία ...διάνοιξης των οδοφραγμάτων, είχε παραμερίσει τη ...λεπτομέρεια: Με επίδειξη διαβατηρίου ή ταυτότητας ο ...συνοριακός έλεγχος!

Ο –τότε– Γενικός Εισαγγελέας, μια μέρα πριν από τη λήξη της θητείας του, πρόλαβε να ...γνωματεύσει:
—Τα κράτη αναγνωρίζουν κράτη, όχι οι πολιίτες!
Η –τότε– Κυβέρνηση είπε τοπυθικό διφορούμενο:
–Επαφίεται εις την συνείδησιν εκάστου!
Τα Μ.Μ.Ε. –κυρίως τα αθηναϊκά– παρουσίαζαν ...συγκινητικές στιγμές, με τίτλους: «Επιτέλους έπεσε το τείχος» κ.λπ.
Υπό τους αλαλαγμούς των –ήδη– ασκημένων από τα σεμινάρια,πού να προσέξουν οι χρήστες του οδοφράγματος την –προκλητική στην κινητικότητά της, αλλά και αποκαλυπτική– δήλωση του Ντενκτάς, που ...εξηγούσε γιατί σήκωσε την μπάρατου οδοφράγματος (18.5.2003): «Να συνειδοποιήσουν ότι εισέρχονται σ’ ένα νέο κράτος»!
Μάλιστα! Πρώτανα ...συνειδητοποιήσουν , και έπειτα να αποδεχτούν! Περνώντας από ...συνοριακό έλεγχο ότι θα βρίσκονται κάτω από τη ...δικαιοδοσία –και την αδικοπραξία, ασφαλώς– των εγκάθετων σφετεριστών της κατεχόμενης γης τους.
Πότε χειροκροτώντας τον Ταλάτ στην αυλή του Άη Μάμα, και πότε καταβάλλοντας αντίτιμο για να ...προστατεύονται τα περιφερόμενα γαϊδούρια στον περίγυρο του Αποστόλου Αντρέα!

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire