ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 30 mars 2011

Η καρδιά θα φορτίζει τα κινητά και τα gadgets


Νανογεννήτριες θα παράγουν ενέργεια από την κίνηση του σώματος
Η καρδιά θα φορτίζει τα κινητά και τα gadgets
Αναπτύσσεται τεχνολογία που θα επιτρέπει την φόρτιση των τηλεφώνων και άλλων συσκευών από τους κτύπους της καρδιάς


Λονδίνο
Την απόλυτη λύση στο πρόβλημα φόρτισης των κινητών τηλεφώνων και των άλλων ηλεκτρονικών συσκευών που χρησιμοποιεί καθημερινά ο σύγχρονος άνθρωπος υποστηρίζουν ότι βρήκαν ερευνητές στις ΗΠΑ. Ανέπτυξαν μια νέα μέθοδο που τις φορτίζει μέσω της κίνησης του ανθρώπινου σώματος. Απώτερος στόχος τους είναι να χρησιμοποιήσουν ως πηγή ενέργειας τους χτύπους της καρδιάς!

Θεωρητικά ακόμη και η πιο μικρή κίνηση (π.χ το κούνημα ενός δάκτυλου) μπορεί να παραγάγει ενέργεια. Επιστήμονες του Georgia Tech των ΗΠΑ ανέπτυξαν μια τεχνολογία η οποία εκμεταλλεύεται αυτή την ιδιότητα. Κατασκεύασαν μια μικροσκοπική γεννήτρια που αποτελείται από νανοσύρματα οξειδίου του ψευδαργύρου, τα οποία είναι 500 φορές πιο λεπτά από μια ανθρώπινη τρίχα μαλλιών και παράγουν ηλεκτρισμό ακόμη και από τις πιο μικρές κινήσεις του σώματος. Υποστηρίζουν ότι θα συνεχίσουν τις έρευνές τους ώστε να βρουν τρόπο να εκμεταλλευθούν τους παλμούς της καρδιάς για την παραγωγή της απαραίτητης ενέργειας φόρτισης των ηλεκτρονικών συσκευών.

«Πρόκειται για μια εξέλιξη η οποία αποτελεί ορόσημο στην προσπάθεια κατασκευής φορητών ηλεκτρονικών συσκευών που θα φορτίζονται από την κίνηση του ανθρώπινου σώματος και δεν θα χρειάζονται μπαταρίες ή ηλεκτρική ενέργεια για να λειτουργήσουν. Η νανογεννήτρια που κατασκευάσαμε έχει απεριόριστες εφαρμογές και πιστεύουμε ότι μπορεί να αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων»
ανέφερε ο καθηγητής Ζονγκ Λιν Γουάνγκ, επικεφαλής της έρευνας στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας όπου παρουσίασε την νανογεννήτρια.


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire