ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 30 mai 2012

Όταν ο Χριστόφιας ασχολείται με την δουλειά που κάνουν οι κοινοτάρχες...

ΕΦΗΜΕΡΑ

Το επίτευγμα των 12χλμ δρόμου

Της Χρυστάλλας Χατζηδημητρίου
Φωτογραφία
ΕΧΟΥΜΕ και λέμε: Πέντε χιλιόμετρα δρόμου που ενώνει Παράλιμνι - Δερύνεια, συν εφτά χιλιόμετρα δρόμου που ενώνει Κελλάκι - Επταγώνια, μας κάνουν δώδεκα χιλιόμετρα δρόμου. Δώδεκα ολόκληρα χιλιόμετρα!
Σε ποια άλλη χώρα ο πρόεδρος της χώρας εγκαινιάζει τη μια μέρα πέντε χιλιόμετρα δρόμου και την επομένη εφτά; Σε ποια άλλη χώρα θεωρείται επίτευγμα η ολοκλήρωση πέντε χιλιόμετρων δρόμου; Σε ποια άλλη χώρα οι πολίτες πρέπει να νιώσουν συγκίνηση και υπερηφάνεια για ένα τέτοιο έργο; Σε ποια άλλη χώρα χρειάζονται δύο χρόνια για να ολοκληρωθούν πέντε χιλιόμετρα δρόμου; Αντιλαμβανόμαστε πως δεν ήταν μόνο η ασφαλτόστρωση, αλλά υπογειοποιήθηκαν καλώδια, έγιναν συστήματα αποχέτευσης και άλλα έργα. Δεν κτίστηκε όμως μέρος του Σινικού Τείχους. Ένας δρόμος όπως πολλοί άλλοι δρόμοι που γίνονται στην υφήλιο. Ορισμένοι από τους οποίους περνάνε μέσα από βουνά ή κάτω από θάλασσα. Στην περίπτωση μας μιλάμε για δυο κομμάτια δρόμου λίγων χιλιομέτρων, σε ομαλές γεωλογικά συνθήκες.
Αφού όμως δεν μπορούμε να επιδείξουμε άλλα έργα, ειδικά τώρα που παγοποιήθηκαν σχεδόν όλα, ας ικανοποιηθούμε με ό,τι γίνεται. Με λίγα χιλιόμετρα δρόμου. Με μια σχολική αίθουσα, με την ανακαίνιση του Συνεδριακού, με την αίθουσα δεξιώσεων του Προεδρικού. Τα οποία χαρακτηρίζουμε όλα στολίδι και κόσμημα. Και εγκαινιάζονται, φυσικά, από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ αλλού γίνονται μουσεία, βιβλιοθήκες, πινακοθήκες, ιατρικά κέντρα, διαστημικοί σταθμοί, ανακαινίζονται ολόκληρες περιοχές, χωρίς οι πρόεδροι να κόβουν κορδέλες και να χρειάζεται να μιλήσουν για το επίτευγμα αφού είναι φανερή η αξία και ο ρόλος που το κάθε τι παίζει στην αναβάθμιση του επιπέδου ζωής των πολιτών. Με όλο το σεβασμό κύριε πρόεδρε. Αποφασίσατε πως δεν θα διεκδικήσετε ξανά την προεδρία. Μην υποβιβάζετε όμως τόσο πολύ τον θεσμό και τον εαυτό σας. Κάποια πράγματα μπορούν να τα κάνουν κι οι κοινοτάρχες. Δεν είναι ανάγκη να σπαταλάτε τον δικό σας χρόνο και ταυτόχρονα να χαμηλώνετε τόσο πολύ τον πήχη, γιατί οι πολίτες δεν ικανοποιούνται με πέντε χιλιόμετρα δρόμου. Ούτε καν με εφτά.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire