ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 1 août 2012

ΗΠΑ - Δημοσκόπηση - Προηγείται ο Ομπάμα στην πρόθεση ψήφου σε 3 σημαντικές πολιτείες

Έφθασε ή υπερέβη το 50% στην πρόθεση ψήφου, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε τρεις βασικές πολιτείες -Φλόριντα, Πενσιλβάνια, Οχάιο- ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ στις 6 Νοεμβρίου, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Quinnipiac, του τηλεοπτικού δικτύου CBS News και της εφημερίδας The New York Times που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.

Προηγείται ο Ομπάμα στην πρόθεση ψήφου σε 3 πολιτείες

Ενώ απομένουν 3 μήνες για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, ο Μπαράκ Ομπάμα φαίνεται να εξασφαλίζει το 51% των ψήφων στη Φλόριντα, έναντι 45% για τον αντίπαλό του, Μιτ Ρόμνεϊ, 53% στην Πενσιλβάνια έναντι 42% του Ρόμνεϊ και 50% στο Οχάιο, έναντι 44% για τον Ρόμνεϊ.
Κανείς δεν κέρδισε την προεδρία των ΗΠΑ από το 1960, χωρίς να βρίσκεται επικεφαλής σε τουλάχιστον δύο από αυτές τις τρεις πολιτείες.
"Αν ήμασταν στις 6 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα επικρατούσε ευρέως στις βασικές πολιτείες της Φλόριντα, του Οχάιο και της Πενσιλβάνια, και αν πιστέψουμε το παρελθόν θα εξασφαλίσει μια δεύτερη θητεία", σημειώνει ο Πέτερ Μπράουν, αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου σφυγμομετρήσεων του Πανεπιστημίου Quinnipiac, σημειώνοντας ειδικά το προβάδισμα του Ομπάμα μεταξύ των γυναικών ψηφοφόρων.
Στην Πενσιλβάνια, ο Ομπάμα έχει 24 μονάδες προβάδισμα (59%-35%) επί του Μιτ Ρόμνεϊ μεταξύ των γυναικών, ενώ στο Οχάιο προηγείται κατά 21 μονάδες (58%-37%) και στη Φλόριντα κατά 7 μονάδες (51%-44%).


Πηγή: www.ethnos.gr/www.nytimes.com
Δημοσιεύτηκε στις 01/08/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire