ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 1 août 2012

Ελλάδα - 72χρονη χάκερ, εξπέρ στους «κοριούς» πουλούσε στο διαδίκτυο παράνομα συστήματα παρακολούθησης

Η ηλιωμένη συνελήφθη στο πλαίσιο του Αυτοφώρου

Η ιστοσελίδα της 72χρονης διαφήμιζε παράνομα λογισμικό παρακολούθησης τηλεφωνικών συνομιλιών, καθώς και sms
Η ιστοσελίδα της 72χρονης διαφήμιζε παράνομα λογισμικό παρακολούθησης τηλεφωνικών 
συνομιλιών, καθώς και sms


Μπροστά σε μία χάκερ ετών... 72 βρέθηκαν οι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, όταν προσπάθησαν να εντοπίσουν τον δράστη πίσω από παράνομο κοριό που κυκλοφορούσε στο Διαδίκτυο. Η ηλικιωμένη φέρεται ως η ιδιοκτήτρια εταιρείας που διαφήμιζε και παρείχε παράνομο λογισμικό τηλεφωνικών υποκλοπών και καταγραφής συνομιλιών μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας.
Προηγούμενος ιδιοκτήτης είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, επιχειρηματίας για τον οποίο τον Οκτώβριο ο τότε υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος είχε καταγγείλει πως διέθετε μεγάλες καταθέσεις στο εξωτερικό, τη στιγμή που στις φορολογικές του δηλώσεις δήλωνε μηδαμινά εισοδήματα.
Ο ίδιος τότε είχε πει για «λάθος» των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών. Η εταιρεία που πούλησε στην 72χρονη είναι αυτή που τώρα ενοχοποιείται για παράνομες παρακολουθήσεις.
Στο πλαίσιο των ερευνών για την αντιμετώπιση του φαινομένου των τηλεφωνικών υποκλοπών, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε συγκεκριμένη ιστοσελίδα, η οποία διαφήμιζε παράνομο λογισμικό παρακολούθησης τηλεφωνικών συνομιλιών και σύντομων μηνυμάτων (sms). Το πρόγραμμα αυτό φαίνεται πως εγκαθιστούσε μέσω υπαλλήλου της, συγγενικού προσώπου της 72χρονης, σε επιχειρηματίες από όλους τους κλάδους.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της εταιρείας στην Αθήνα συνελήφθη η 72χρονη ιδιοκτήτρια, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Ο κατάλογος πελατών δεν βρέθηκε στα γραφεία της εταιρείας, ωστόσο, η έκταση των παρακολουθήσεων υπολογίζεται ότι είναι μεγάλη και ο κατάλογος των θυμάτων μακρύς...
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της αφορά τα αδικήματα της παραβίασης του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας και προφορικής συνομιλίας καθώς και της πρόκλησης για τέλεση κακουργήματος.
Δεν είναι η πρώτη, ούτε η μόνη εταιρεία που διαφημίζει και διαθέτει συστήματα υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και άλλων επικοινωνιακών μέσων στη χώρα μας. Πριν από λίγο καιρό οι αποκαλύψεις για τον «Mr Drindrin» και τη μυστική του ατζέντα είχαν συγκλονίσει το πανελλήνιο, ενώ πλήθος καταχωρίσεων στο Ιντερνετ μαρτυρούν ότι ένα... όργιο «κοριών» βρίσκεται σε εξέλιξη.


Πηγή: www.ethnos.gr
Δημοσιεύτηκε στις 01/08/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire