ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

dimanche 5 août 2012

Κύπρος - Παναγία μου, Παναγία μου, απίστευτο σε τι σημείο έχει φθάσει η Κύπρος.

Εραστές της εξουσίας, αλλά και τύραννοι του λαού! 

 
Του Νίκου Τόκα
Φωτογραφία
Παναγία μου, Παναγία μου, απίστευτο σε τι σημείο έχει φθάσει η Κύπρος. Αλλά εκείνο που ψυχολογικά δεν το αντέχεις, που σου σακατεύει κάθε θετική σκέψη, και πνίγει κάθε προσπάθεια που καταβάλλεις για να διατηρήσεις μια κάποια αισιοδοξία, είναι η δυστυχία και η απόγνωση που βλέπεις στα μάτια όλο και περισσότερων συμπολιτών σου. Πολίτες-θύματα της πιο κακούργας, βάναυσης και χωρίς τέλος, οικονομικής κρίσης: Ανεργοι, νέοι στην πλειοψηφία τους, ξυπόλητοι στα αγκάθια, να ματώνουν και να πονάνε φρικτά, σκορπώντας αφάνταστη δυστυχία στο άμεσό τους περιβάλλον, νιώθοντας οι ίδιοι ως...
ανάπηρα μέλη μιας απίστευτα αδιάφορης και ανάλγητης Πολιτείας. ... Άνεργοι, νέα παιδιά, πολλοί με πτυχία, που πληρώνουν στην ουσία τις αμαρτίες του πιο απεχθούς κατεστημένου, το οποίο από... ιδρύσεως της Δημοκρατίας, μονοπωλεί την πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου. Κατεστημένο που, βρέξει χιονίσει, βρίσκεται... ακλόνητο στη θέση του, και που η δύναμή του έγκειται στην... αλληλεγγύη και αλληλοϋποστήριξη των «μελών» του: Πολιτικό ιδεολογικό μωσαϊκό, πολυετής συγκατοίκηση βολεμένων ανθρώπων που, ενώ πιστεύουν και προσκυνούν υποτίθεται διαφορετικούς... θεούς, τους κρατά ενωμένους, μάλλον η επιθυμία να εξουσιάζουν ή και να ορίζουν ακόμα και την προσωπική ζωή των πολιτών! Εξού και ο εύστοχος χαρακτηρισμός που τους αποδίδεται ως... φλογεροί εραστές της (άτιμης) Εξουσίας!
... Θύματα του πολιτικο-ιδεολογικο-οικονομικού κατεστημένου δεν είναι μόνο οι άνεργοι, είναι και μεγάλη μάζα του λαού: Δυστυχώς, δεν τον φτάνει το οικονομικό του χάλι και τα μαύρα μαντάτα που έρχονται για το μέλλον του, συνεχίζει να υμνεί κόμματα, να εμπιστεύεται πολιτικούς, και να αγιοποιεί ταγούς μια τυφλή υποταγή που ανανεώνει το οξυγόνο ζωής στους απαίσιους τυράνους και δυνάστες του!
... Θα κάνουμε όμως εκ νέου δραματική... επίκληση για βοήθεια στην Παναγία την Κυκκώτισσα, γιατί φαίνεται ότι όχι μόνο δεν πάμε καθόλου καλά, αλλά ίσως είμαστε και... ξοφλημένοι -απλά δεν το πήραμε πρέφα. Ακούστε το: Απόφοιτοι πανεπιστημίου θερμοπαρακαλάνε για μια οποιαδήποτε δουλειά, πλην όμως ακόμα και για να προσληφθείς προσωρινά για ένα ψωρομεροκάματο, ως... παρκαδόρος σε ιδιωτική επιχείρηση, χρειάζεται να ‘χεις... μέσα με υπουργό και πάνω! Μου το ‘λεγε... παθών και δεν το πίστευα. Και άντε τώρα να πείσεις τον Πανάγαθο, να σε ευσπλαχνισθεί!


Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 04/08/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire