ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

dimanche 5 août 2012

Σύγκρουση Βενιζέλου - Στουρνάρα




Η σύγκρουση μεταξύ του Ευ. Βενιζέλου και του Γ. Στουρνάρα στην αίθουσα συσκέψεων του Μεγάρου Μαξίμου, πριν από λίγες ημέρες, μπορεί να μην αποτέλεσε κεραυνό εν αιθρία, ωστόσο ανέδειξε τις «δύσκολες» σχέσεις στο εσωτερικό της τρικομματικής κυβέρνησης, αλλά και τα δίπολα που συγκροτούνται. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι σαφές ότι βρίσκεται σε μετωπική με τον υπουργό Οικονομίας, καθώς οι τακτικές συνομιλίες του και μία, τουλάχιστον, συνάντηση που φέρεται να είχαν, είναι σαφές ότι δεν οδήγησαν σε εξομάλυνση.
Ο κ. Βενιζέλος απέδωσε στον κ. Στουρνάρα τις «διαρροές» που έφεραν το ΠΑΣΟΚ να αντιδρά στην ολοκλήρωση του Μεσοπρόθεσμου, οι τόνοι οξύνθηκαν, ο κ. Στουρνάρας απάντησε ευθέως στις αιχμές Βενιζέλου, υπενθυμίζοντάς του πως είναι ο ίδιος που υπέγραψε τη συμφωνία, και χρειάστηκε η παρέμβαση του πρωθυπουργού, ως πυροσβέστη, μεταξύ των δύο. Στον αντίποδα, ο κ. Σαμαράς μοιάζει να έχει αναπτύξει σχέση συναντίληψης και εμπιστοσύνης με τον κ. Στουρνάρα, καθώς η προσέγγισή τους για την ενδεδειγμένη στρατηγική (σ.σ. πρώτα επιδεικνύουμε συνέπεια και εν συνεχεία ζητούμε αλλαγές) ταυτίζεται απολύτως. Η σχέση αυτή οικοδομήθηκε και από τις τακτικές συναντήσεις των δύο και, σύμφωνα με πληροφορίες, Σαμαράς και Στουρνάρας δείπνησαν μαζί το βράδυ της Τρίτης, λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.
Η ρήξη μεταξύ Βενιζέλου και Στουρνάρα, ωστόσο, δεν ήταν η μοναδική απώλεια των τελευταίων ημερών. Αντιμέτωπος με την επικοινωνιακή και πολιτική ορμή του κ. Βενιζέλου, αποστάσεις από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έλαβε και ο κ. Φώτης Κουβέλης, σε μια περίοδο που τα σενάρια περί άξονα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εμφανίζονταν όλο και πιο ισχυρά.


Πηγή: Η Καθημερινή
Δημοσιεύτηκε στις 05/08/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire