ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

dimanche 28 octobre 2012

Κάθε μέρα μας 28η Οκτωβρίου


Με τον Λάζαρο Μαύρο

Ο Χ Ι μόνο μία μέρα τον χρόνο, κάθε 28η Οκτωβρίου, στην επέτειο, αλλά κάθε μέρα κι ολόχρονα θα έπρεπε οι Ελληνίδες κι οι Έλληνες να γιορτάζουμε το νικηφόρο Έπος του Σαράντα και την ηρωική Εθνική Αντίσταση 1940 -1945 που ορθώσαμε εναντίον της λαίλαπας του ιταλικού Φασισμού και του γερμανικού Ναζισμού. Με πρώτιστο καθημερινό περιεχόμενο του εορτασμού τη βαθύτερη και σφαιρικότερη μελέτη, συνειδητοποίηση κι αποκρυστάλλωση, ως νοήματος βίου και ως γνώμονα καθημερινών αποφάσεων και συμπεριφορών, του αναστήματος τής εθνικής, της πολιτικής, της πνευματικής, πολιτισμικής, ιδεολογικής, υπαρξιακής και εμπράκτως ένοπλης, συνολικής άμυνας τού αιωνίως αειθαλούς υπέρ ελευθερίας διαχρονικού ελληνικού επιτεύγματος, απέναντι στην ολοκληρωτική και απόλυτη άρνησή του, που συνιστά ο κάθε προέλευσης, ταυτότητας και παραλλαγής Φασισμός και Ναζισμός.

Ο Χ Ι μόνο μια μέρα του χρόνου με τους σημαιοστολισμούς, τις παρελάσεις και τους πανηγυρικούς, αλλά κάθε μέρα με την πάνσεπτη Γαλανόλευκη ως το ιερότερο σύμβολο της ευψυχίας και της σοφίας για την ελευθερία. Ελευθερία η οποία επιζητεί να πραγματώνεται όχι μόνο ως εθνική αλλ’ αξεχώριστα κι ομοούσια, ως πολιτική και κοινωνική και οικονομική και πνευματική ελευθερία, των ελεύθερα αυτοκυβερνωμένων κι αυτεξούσιων ελευθέρων πολιτών, ενεργώς μετεχόντων σε ελεύθερης χώρας πολιτεία και πολίτευμα ελευθερίας: Ακμαία κι αναπτυγμένη δημοκρατία, η οποία καθημερινά αυτοπροστατεύεται, αυτοπεριφρουρείται, αντιστέκεται και αενάως αντιμάχεται κάθε τερατογένεσης Φασισμό, Ναζισμό, Κεμαλισμό, Οθωμανισμό και παντός είδους ή χρώματος Ολοκληρωτισμό κι Ολιγαρχισμό.

Α Υ Τ Ο ΟΜΩΣ το συλλογικό και προσωπικό καθήκον τής διαρκώς δημοκρατικότερης εγρήγορσης, άγρυπνης απελευθερωτικής φροντίδας κι εύψυχης συμμετοχικής δράσης, το έχουμε από χρόνια παραμελημένο. Περί άλλων τυρβαζόμενοι, παραπλανώμενοι κι αυταπατώμενοι. Με αποτέλεσμα την επικίνδυνη παρακμή και του πολιτεύματος -που παραδόθηκε στα χέρια της Ολιγαρχικής Κομματικής Ηγετοκρατίας- και την καθίζηση όλων των συντελεστών εθνικής ισχύος, με απτή πλέον την οικονομική, κοινωνική, πολιτική και εθνική υποτέλεια και υποδούλωση.
Π Υ Ω Δ Ε Σ ΑΠΟΣΤΗΜΑ σήψης και παρακμής που απειλεί πλέον τον Ελληνισμό με γάγγραινα, εν έτει 2012, με ψήφους του λαού, η είσοδος στη Βουλή τών [εν Ελλάδι] Ελλήνων, της ύβρεως τής νεοναζιστικής συμμορίας με τους αγκυλωτούς ελληνόφωνους Φύρερ «Χρυσαυγίτες» και μελανοχιτώνες Ες-Ες, μεταθανάτια φρικτά αναίσχυντη προσβολή των ηρώων μας του 1940 - 1945 που θυσιάστηκαν για της Ελλάδας μας τη λευτεριά.


Πηγή: Η Σημερινή
Δημοσιεύτηκε στις 28/10/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire