ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

dimanche 28 octobre 2012

ΗΠΑ - O κυκλώνας «Σάντι» απειλεί τη Νέα Υόρκη


Κλείνουν σχολεία, μέσα μεταφοράς και η Wall Street
O κυκλώνας «Σάντι» απειλεί τη Νέα Υόρκη


 
Με υποχρεωτική εκκένωση παράκτιων περιοχών στη Νέα Υόρκη, κλείσιμο σχολειών, δημόσιων χώρων και μέσων μεταφοράς, οχυρώνεται η πόλη έναντι του κυκλώνα Σάντι ο οποίος θα χτυπήσει εντός των ημερών με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ότι θα φέρει ισχυρούς ανέμους ή πλημμύρες. Ανοιχτό το αεροδρόμιο, μειωμένες όμως οι πτήσεις λόγω ακυρώσεων.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ, τα σχολεία θα παραμείνουν τη Δευτέρα κλειστά ενώ κάποιες παράκτιες περιοχές της πόλης θα εκκενωθούν υποχρεωτικά λόγω της Σάντι.

Το μέτρο αφορά 375.000 ανθρώπους που κατοικούν στην Ζώνη Α της Νέας Υόρκης, ανέφερε ο δήμαρχος.

Εν τω μεταξύ, διακόπτεται από τις 19:00 τοπική ώρα (01:00 της Δευτέρας στην Ελλάδα) η λειτουργία του δικτύου των δημόσιων μέσων μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένου του μετρό, για προληπτικούς λόγους εν αναμονή της άφιξης του τυφώνα Σάντι, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Άντριου Κουόμο.

Εκτός από το μετρό, οι Αρχές αποφάσισαν επίσης να κλείσουν τα πάρκα, οι παιδικές χαρές και οι πλαζ.

Το αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης θα παραμείνει ανοιχτό την Κυριακή, σύμφωνα με τις Αρχές, πολλές πτήσεις (κυρίως εσωτερικές) που ήταν προγραμματισμένες για τη Δευτέρα έχουν ήδη ακυρωθεί.

«Αν γυρίσει και απομακρυνθεί, τόσο το καλύτερο. Πραγματικά θα είναι πολύ καλά. Αλλά αν όχι, εμείς θα είμαστε προετοιμασμένοι γι'αυτό», σημείωσε ο Κουόμο.

Η Αρχή των δημόσιων μέσων μεταφοράς θα αρχίσει να διακόπτει τις διάφορες υπηρεσίες της στις 19:00 τοπική ώρα, πρόσθεσε.

Τα δημόσια μέσα μεταφοράς αναμένεται να ξαναρχίσουν να λειτουργούν περίπου 12 ώρες μετά το τέλος της καταιγίδας, διευκρίνισαν άλλοι αξιωματούχοι στην συνέντευξη Τύπου.

Όπως ακόμη έγινε γνωστό, εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν την Κυριακή στα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης όπως και σε άλλες πόλεις στην ανατολική ακτή της χώρας καθώς πλησιάζει ο τυφώνας Σάντι.

Η Air France ακύρωσε όλες τις πτήσεις της που προβλέπονταν για τη Δευτέρα προς τη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον, την ώρα που αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες έχουν ακυρώσει εκατοντάδες εσωτερικές πτήσεις.

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για ισχυρή βροχόπτωση και ανέμους μεγάλης έντασης ακόμα και για χιονόπτωση κατά μήκος της πυκνοκατοικημένης ανατολικής ακτής των ΗΠΑ.

Κίνδυνος υπάρχει και για το εσωτερικό, μακριά από τις ακτές, κυρίως εξαιτίας από τις βροχοπτώσεις που μπορεί να προκαλέσουν πλημμύρες, διακοπές ρεύματος και άλλα προβλήματα που αναμένεται –αν φυσικά συμβούν- να επηρεάσουν εκατομμύρια ανθρώπους.
 
 
Πηγή: www.tovima.gr
Δημοσιεύτηκε στις 28/10/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire