ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 30 octobre 2012

Κύπρος - Από τους πιο βροχερούς ο φετινός ΟκτώβριοςΟ ΦΕΤΙΝΟΣ Οκτώβριος, θα μείνει στην ιστορία ως ένας από τους πιο βροχερούς μήνες των τελευταίων 110 χρόνων. Αρκετές μέρες του μήνα έφεραν βροχές, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, τα φαινόμενα ήταν ιδιαίτερα έντονα προκαλώντας σε ορισμένες περιοχές και μικροπροβλήματα. Παρόλα αυτά, οι βροχές αυτές θεωρούνται ιδιαίτερα ευεργετικές τόσο για τη γεωργία, όσο και για τον υδροφορέα, αφού μετά τους καυτούς καλοκαιρινούς μήνες, η γη «ξεδίψασε». Σημειώθηκε μάλιστα και μικρή ροή νερού στους υδατοφράκτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας η μέση βροχόπτωση για τις ελεύθερες περιοχές, ήταν, για το χρονικό διάστημα 1η μέχρι και την 28η Οκτωβρίου 2012, στο 172% σε σύγκριση με την κανονική βροχόπτωση του μήνα, ενώ στον σταθμό μέτρησης της βροχόπτωσης στην Αθαλάσσα Λευκωσίας καταγράφηκαν βροχές που υπερκαλύπτουν κατά 296% την κανονική βροχόπτωση Οκτωβρίου.
Τετραπλάσια περίπου της κανονικής, για τον μήνα Οκτώβριο, ήταν η βροχόπτωση στην περιοχή Φρενάρου, όπου παρατηρήθηκαν οι περισσότερες βροχές από όλες τις ελεύθερες περιοχές.
Τα μικρότερα ποσοστά βροχών καταγράφηκαν στην περιοχή Πάνω Παναγιάς στην Πάφο, όπου η ολική ποσότητα από την 1η του μήνα ήταν 41,3 χιλιοστόμετρα, δηλαδή 87% της κανονικής βροχόπτωσης Οκτωβρίου, που, συμφώνως των στοιχείων 1961 - 1990, ανέρχεται στα 47,6 χιλιοστόμετρα.
Για τη Λεμεσό, κατά το υπό εξέταση χρονικό διάστημα, καταγράφηκε βροχόπτωση 54,3 χιλιοστομέτρων, αυξημένη κατά 212% της κανονικής για τον Οκτώβριο, που είναι 25,6 χιλιοστόμετρα, στο αεροδρόμιο Λάρνακας υπήρξαν βροχές 27,3 χιλιοστομέτρων, ή σε ποσοστό 144% της κανονικής που είναι 19 χιλιοστόμετρα, ενώ στο αεροδρόμιο Πάφου 33,8 χιλιοστόμετρα (109% της κανονικής που είναι 31 χιλιοστόμετρα.
Σε ό,τι αφορά την πρόβλεψη του καιρού για τις επόμενες μέρες, η Μετεωρολογική Υπηρεσία, κάποιες βροχές ενδεχομένως να έχουμε την Τετάρτη, ενώ δεν αναμένεται ουσιαστική μεταβολή του καιρού.


Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 30/10/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire