ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 30 octobre 2012

Τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων 30/10/2012ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ανοιχτή γραμμή Σαμαρά με Τρόικα και συγκυβερνήτες του
Η εφημερίδα γράφει ότι "δύο πολύ δύσκολες εξισώσεις καλείται να επιλύσει ο Αντώνης Σαμαράς τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Η πρώτη στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και η δεύτερη σε αυτές με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη. «Τίποτα δεν έχει κλείσει οριστικά», διαμηνύει το Μαξίμου, υψηλόβαθμα στελέχη του οποίου κάνουν λόγο για την «τελευταία ευκαιρία της χώρας»".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Πέταξαν έξω τον Γιώργο!
Η εφημερίδα γράφει ότι "η οργή των απανταχού Ελλήνων για τα έργα και τις ημέρες του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου μεγαλώνει. Εργαζόμενοι και φοιτητές που αντιλήφθηκαν την παρουσία του κ. Παπανδρέου σε εστιατόριο του Βερολίνου, όπου βρισκόταν με παρέα, τον υποχρέωσαν να το βάλει στα πόδια για να γλιτώσει την μήνιν τους".
ΕΘΝΟΣ: Σε επιτήρηση οι υπουργοί για τις δαπάνες
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στον εξονυχιστικό έλεγχο του Γ. Στουρνάρα περνούν οι δαπάνες όλων των υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων. Με στόχο την κατά γράμμα εκτέλεση του Προϋπολογισμού θα ισχύσει για το καθένα ξεχωριστό μνημόνιο. Κάθε παρεκτροπή θα επισύρει περικοπές κονδυλίων και τοποθέτηση επιτρόπου".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ανίερη «συμμαχία» Εβραιομασόνων - Ισλαμιστών εναντίον του Ελληνισμού!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ούτε ο Ισλαμισμός κατάφερε να «ξεφύγει» από την μοίρα που του ετοίμασε ο Σιωνισμός".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ξαφνική αλλαγή σε εφάπαξ και συντάξεις
Η εφημερίδα γράφει ότι "αποσύρεται από το πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ η επιβολή αναδρομικής εισφοράς 1% ως 3% στο εφάπαξ, αλλά εξετάζεται οι μειώσεις στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ να ξεκινούν από το 5% (αντί 3%) και να ξεπερνούν το 20% για συνολικό ποσό σύνταξης (κύρια, επικουρική, μερίσματα) άνω των 3.000 ευρώ!".
ΕΣΤΙΑ: Κράτος οπερέττα και λίστες
Η εφημερίδα τονίζει ότι "πριν από δύο περίπου χρόνια, η τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας και νυν επι κεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Κριστίν Λαγκάρντ επέδωσε στον τότε υπουργό Οικονομικών της Ελλάδος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ένα ηλεκτρονικό αρχείο".
Η ΑΥΓΗ: Πρόβα εκτροπής
Σύμφωνα με την εφημερίδα "αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης Σαμαρά: Περιστέλλει δικαιώματα, καταστέλλει ελευθερίες, συγκαλύπτει βασανισμούς. Ασπίδα προστασίας Δένδια στους βασανιστές αστυνομικούς. Μέρες ΥΕΝΕΔ στην ΕΡΤ «κόπηκαν» οι δημοσιογράφοι της πρωινής εκπομπής Κ. Αρβανίτης και Μ. Κατσίμη γιατί τόλμησαν να αναφερθούν στα βασανιστήρια και τις δηλώσεις Δένδια".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αυθαίρετα: Διαγραφή προστίμων όσων ενταχθούν στη ρύθμιση
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "για τη διαγραφή των προστίμων θα υποβάλλεται στην αρμόδια υπηρεσία δόμησης αίτηση του ενδιαφερομένου η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται από: 1) Τη βεβαίωση υπαγωγής στις διατάξεις του νόμου. 2) Υπεύθυνη δήλωση ότι τα πρόστιμα, των οποίων ζητείται η διαγραφή, αφορούν το ακίνητο το οποίο έχει υπαχθεί στις διατάξεις του νόμου".
Η ΕΛΛΑΔΑ αύριο: Στο στέιτ ντιπάρτμεντ. Η λίστα με τους διεφθαρμένους πολιτικούς
Η εφημερίδα γράφει ότι "η αμερικανική νομική εταιρεία Debevoise & Plimpton, που ξεσκέπασε τα μαύρα ταμεία του γερμανικού κολοσσού αλλά και της εταιρείας Ferrostaal, έδωσε στο αμερικανικό ΥΠ.ΕΞ. τα ονόματα των Ελλήνων πολιτικών που εμπλέκονται".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αυτόματο ψαλίδι στις δαπάνες
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μηχανισμό αυτόματης διόρθωσης των υπερβάσεων δαπανών των υπουργείων και των δημοσίων φορέων συγκροτεί το Γενικό Λοιγστήριο του Κράτους, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που ενέκρινε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο".
Η ΝΙΚΗ: 15.000 εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν με απόλυση
Η εφημερίδα γράφει ότι "την πόρτα της εξόδου κινδυνεύουν να δουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί σε μερικούς μήνες, αφού η τρόικα αυξάνει τις πιέσεις για την απομάκρυνση τουλάχιστον 15.000 δασκάλων και καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στα πλαίσια της μείωσης των δημοσίων υπαλλήλων της χώρας".
Ο ΛΟΓΟΣ: Τι θα μας ζητήσει η τρόικα μετά τη δόση...
Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αυτή τη φορά με συμμετοχή των επίσημων πιστωτών, αλλά όχι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, 150 νέες μεταρρυθμιστικές προτάσεις, μέτρια αξιολόγηση της μέχρι τώρα μεταρρυθμιστικής προσπάθειας, προτάσεις για κυρώσεις και κοστολόγηση της διετούς επιμήκυνσης στα 30 δισεκατομμύρια (κατά την Κομισιόν και την ΕΚΤ) και στα 38 δισεκατομμύρια (κατά το ΔΝΤ , περιείχε μεταξύ άλλων η ενδιάμεση έκθεση της τρόικας, η οποία παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα στο Euro Working Group, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Der Spiegel".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Γερό χαράτσι σε νοσηλεία - εξετάσεις τσεκούρι σε παροχές Υγείας
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η κυβερνητική πολιτική του λεγόμενου «νοικοκυρέματος» των δαπανών για την Υγεία, σύμφωνα με το νέο «Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ», βάζει μαχαίρι στις ήδη κουτσουρεμένες παροχές υπηρεσιών Υγείας και εκτοξεύει τις πληρωμές από τους ασφαλισμένους για νοσηλεία και εξετάσεις".
ΤΑ ΝΕΑ: Το νέο Ασφαλιστικό. Ποιες συντάξεις κόβονται και πόσο
Η εφημερίδα παρουσιάζει "το μνημονιακό νομοσχέδιο που προσθέτει δύο έτη στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στους περισσότερους ασφαλισμένους από το 2013 - και στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι περικοπές στις συντάξεις και στο εφάπαξ, όπως και οι μεγάλες ανατροπές στα συνταξιοδοτικά του ΟΓΑ"..
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: «Παιχνίδια» με το βρεφικό γάλα
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι ελλείψεις που παρουσιάζουν τα φαρμακεία είναι τεράστιες και οι γονείς ψάχνουν καθημερινά δεκάδες φαρμακεία για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν. Οι καταναλωτές στη χώρα μας πληρώνουν σε πολλαπλάσια τιμή τα γάλατα για τα μωρά τους σε σύγκριση με τους πολίτες άλλων ευρωπαϊκών χωρών".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Διχασμός και για τη σημαία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Πολιτική «τορπίλη» στο Χρηματιστήριο
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "πτώση χωρίς φρένο χθες στο Χρηματιστήριο, κυρίως για τις τράπεζες που απώλεσαν το 15,82% της αξίας τους. Η πτώση αυτή ήταν και η μεγαλύτερη από τις 24 Οκτωβρίου του 2011 (-16,85%). Ο Γενικός Δείκτης τιμών παρουσίασε απώλειες 6,28% και έκλεισε στις 819,61 μονάδες".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Κυβερνητική δοκιμασία από τις ιδιωτικοποιήσεις
Η εφημερίδα τονίζει ότι "αντιμέτωπη με την πρώτη -ουσιαστική- δοκιμασία της συνοχής της θα βρεθεί το απόγευμα η κυβέρνηση συνεργασίας, καθώς οι 177 βουλευτές των τριών κομμάτων που συγκυβερνούν καλούνται να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις αποκρατικοποιήσεις και τη μείωση του ποσοστού του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ".
ΚΕΡΔΟΣ: Απογοήτευσαν την αγορά οι όροι ανακεφαλαιοποίησης
Η εφημερίδα γράφει ότι "αρκετά μακριά από τις προσδοκίες που είχαν διαμορφωθεί, καταλήγει τελικώς το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Η οριστική κατάργηση κάθε δυνατότητας αντιστάθμισης της απώλειας των τραπεζών από την κατάρρευση των τιμών των ομολόγων μετά το PSI αλλά και επαχθέστεροι του αναμενόμενου όροι των χρηματοοικονομικών εργαλείων Cocos, συνθέτουν πλέον ένα δυσμενές περιβάλλον για τις προοπτικές των τραπεζών και περιορίζουν, αν δεν ακυρώνουν, τις δυνατότητες συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα".Πηγή: www.naftemporiki.gr
Δημοσιεύτηκε στις 30/10/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire