ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 29 octobre 2012

Τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων 29/10/2012ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Διπλασιάστηκαν οι ουρές!...
Η εφημερίδα γράφει ότι « στα γκισέ των δημοσίων υπηρεσιών ο πολίτης αναστενάζει... Πράγματι, έχει διπλασιαστεί την τελευταία διετία ο χρόνος αναμονής του κοινού που συναλλάσσεται με το κράτος. Η εξυπηρέτησή του γίνεται πλέον με ρυθμούς ρελαντί, ενώ μπορεί να περιμένει κι έναν ολόκληρο χρόνο!».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Τυφώνας για τη λίστα Λαγκάρντ
Η εφημερίδα αναφέρει ότι « πολιτικός τυφώνας ξέσπασε από τη δημοσιοποίηση της "λίστας Λαγκάρντ" με 2.059 ονόματα Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC της Ελβετίας.Σ'αυτήν περιέχονται γνωστά αλλά και άγνωστα πρόσωπα, χωρίς όμως να καταγράφονται τα ποσά που διακινούσαν στους λογαριασμούς τους. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέδωσαν καταγγελτικές ανακοινώσεις με αφορμή τη σύλληψη του δημοσιογράφου Κ.Βαξεβάνη, ο οποίος απολογείται σήμερα ».
ΕΘΝΟΣ: Ολα για όλα την Τετάρτη στο Eurogroup
Η εφημερίδα σημειώνει ότι « η αυλαία των δραματικών διαβουλεύσεων με την τρόικα πέφτει την Τετάρτη. Το απόγευμα της ίδιας μέρας οι εταίροι της ευρωζώνης περιμένουν από τον Γ.Στουρνάρα να παρουσιάσει το σύνολο των μέτρων από το οποίο θα εξαρτηθεί η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. Η κυβέρνηση προσέρχεται στην αποφασιστική μάχη ανεξάρτητα από την τελική στάση της ΔΗΜΑΡ ».
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Προφητείες του Τραχωνίου: Μεγάλος σεισμός στη Μεσόγειο, ΜΑ... οι Ρώσοι θα δώσουνε την Πόλη στην Ελλάδα
Σύμφωνα με την εφημερίδα « βρέθηκαν υπό τη μορφή συμβόλων σε ένα σπίτι στην Κύπρο 18 προφητείες του Τραχωνίου:όταν θα ανακηρυχθεί ο Βασιλέας Ιωάννης, θα διώξει όλους τους ιερείς και τους δεσποτάδες... Οπου να'ναι έρχεται μια από τις πέντε μεγάλες καταστροφές στον πλανήτη ».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μειώσεις φόρων για εισοδήματα έως 25.000 ευρώ
Η εφημερίδα γράφει ότι « έμμεση αύξηση του αφορολογήτου ορίου από 5.000 σε 9.000 ευρώ. Νέα κλίμακα με συντελεστές 21%, 36% και 45%. Καθιερώνεται σταθερή έκπτωση φόρου έως 1.950 ευρώ, αλλά καταργούνται τα πρόσθετα αφορολόγητα για τα τέκνα και αρκετές εκπτώσεις δαπανών ».
ΕΣΤΙΑ: Σθεναρή στάσις από τον κ.Σαμαρά
Η εφημερίδα τονίζει ότι « η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, μας παρέχει την δυνατότητα να αναλογισθούμε ως λαός, τί έχουμε μπροστά μας και τι μπορούμε να πετύχουμε. Και αυτό που έχουμε τώρα μπροστά μας είναι μια τεράστια ευκαιρία. Μία ευκαιρία να αφήσουμε πίσω το κακό παρελθόν το οποίο μας οδήγησε εκεί που μας οδήγησε και να θέσουμε νέους εθνικούς στόχους ».
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Σύνταξη με πλασματικά για να προλάβετε τα νέα όρια
Η εφημερίδα αναφέρει ότι « για όσα χρόνια οι ασφαλισμένοι πληρώνουν αυξάνονται οι συντάξιμες αποδοχές. Γι αυτό όσοι μπορούν να συνταξιοδοτηθούν μέχρι το τέλος του χρόνου, έχουν συμφέρον να εξαγοράσουν πλασματικά χρόνια. Το ίδιο ισχύει και για όσους τα χρειάζονται για να βγουν στη σύνταξη νωρίτερα ».
Η Ελλάδα αύριο: Διπλή εμπλοκή με Φώτη και τρόικα
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι « εγκλωβισμένη εντός και εκτός συνόρων η χώρα. Εμμένει στην άρνηση να ψηφίσει τα εργασιακά η ΔΗΜΑΡ. Κατηγορηματικό "όχι" από τους δανειστές για οποιαδήποτε αλλαγή στα συμφωνηθέντα. Κρίσιμη η σημερινή ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις. Στις 6 Νοεμβρίου η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, στις 18 Νοεμβρίου ο Προϋπολογισμός».
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Τι προβλέπει το τελικό σχέδιο για τη φορολογία
Η εφημερίδα τονίζει ότι « με δύο συντελεστές, 26% και 33% θα φορολογούνται -ανάλογα με το ύψος τους- τα εισοδήματα των ελευθέρων επαγγελματιών και των ατομικών επιχειρήσεων, ενώ όλες οι εταιρείες θα φορολογούνται με συντελεστή 33%. Εξετάζονται ελαφρύνσεις για μισθωτούς από το 2013 ».
ΤΑ ΝΕΑ: Διπλή εμπλοκή με την τρόικα
Η εφημερίδα σημειώνει ότι « διπλή εμπλοκή, η οποία μετά τη ΔΗΜΑΡ απειλεί να οδηγήσει και το ΠΑΣΟΚ σε αρνητική στάση ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας, σημειώθηκε στο παρά 1΄της συμφωνίας με την τρόικα, προκαλώντας έντονη ανησυχία στην κυβέρνηση ».
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Παρέλαση χωρίς θεατές


Πηγή: www.naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
Δημοσιεύτηκε στις 29/10/2012

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire