ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 18 octobre 2013

Τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων 18/10/2013

 


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Εκτός νόμου ο… Βενιζέλος

Η εφημερίδα γράφει ότι: «αρχίζει να χάνει τον ύπνο του και για τη σκανδαλώδη σύμβαση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που υπέγραψε το 2010 ως υπουργός Εθνικής Αμυνας στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος».
 
ΕΘΝΟΣ: Γόρδιος δεσμός ξανά το δημόσιο

Η εφημερίδα σημειώνει: «σε γόρδιο δεσμό αναδεικνύεται και πάλι το θέμα του Δημοσίου, καθώς οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές προσκρούουν στη σκληρή στάση της τρόικας. Οι εκπρόσωποι της τριμερούς φέρονται να αρνούνται τις συμβιβαστικές προτάσεις που έχει καταθέσει η ελληνική πλευρά».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κυβέρνηση του βουνού…
Η εφημερίδα γράφει ότι : «να πάρει… τα όπλα και να βγει στο αντάρτικο θυμήθηκε ξαφνικά η κυβέρνηση, μετά τις εσωτερικές πιέσεις που δέχεται από την Κοινοβουλευτική της Ομάδα, με αφορμή την αδιάλλακτη στάση της τρόικας για λήψη νέων μέτρων ύψους 2 δις. ευρώ το 2014».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Στρατιωτική Υπερτεχνολογία & Ομάδα Εψιλον

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «προ δισεκατομμυρίων ετών από σήμερα, τα άτομα τα λεγόμενα «Αλφα» είχαν οχήματα διαπλανητικής επικοινωνίας! Τα οχήματα αυτά ήταν πολύ υψηλού τεχνολογικού επιπέδου».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ποιοι κερδίζουν ποιοι χάνουν με το νέο φόρο ακινήτων

Η εφημερίδα γράφει ότι: «το νέο σχέδιο του υπ. Οικονομικών προβλέπει μειωμένους συντελεστές για ακίνητα ζώνης έως 1.750 ευρώ και αυξημένους για τις πολύ ακριβές περιοχές. Τι θα ισχύσει για τα οικόπεδα, τα αγροτεμάχια και τα αυθαίρετα».

ΕΣΤΙΑ: Με τούβλα η καταβολή φόρων!

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «στην Ελλάδα η έννοια της φορολογίας έχει χάσει κάθε λογική και κινείται εκτός συνταγματικής νομιμότητος. Το Σύνταγμα ορίζει ότι «οι Ελληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους» ».

Η ΑΥΓΗ: Δύο μεγάλα σκάνδαλα με ουρά… 1ον Υποβρύχια. 2ον Σκουριές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «προς εξεταστική για τον Σκαραμαγκά. Να υποβάλει πρόταση τακτικής Εξεταστικής Επιτροπής και να διαβιβάσει τα στοιχεία στον εισαγγελέα δεσμεύτηκε στη Βουλή ο Αλ. Τσίπρας.- Ευρωκαταδίκη για τη «χρυσή» σύμβαση. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο υποχρεώνει την Ελλάδα, έναντι προστίμου, να πάρει πίσω κρατική βοήθεια 1,5 εκατ. που «χάρισε» στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Βόμβες βυθού

Η εφημερίδα γράφει ότι: «στα πρόθυρα νευρικής κρίσης η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μετά τη σφοδρή αντιπαράθεση Αβραμόπουλου-Βενιζέλου, με αφορμή ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για τα υποβρύχια στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Ξαφνικά προέκυψε σενάριο πρόωρων εκλογών, το οποίο πυροδότησαν οι αντικρουόμενες και υψηλών τόνων διαρροές από κάθε στρατόπεδο».
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πολιτική διαπραγμάτευση από Σαμαρά

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «αποφασισμένος για πολιτική διαπραγμάτευση στο ανώτατο επίπεδο φέρεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καθώς τα μηνύματα που λαμβάνει η Αθήνα από τους πιστωτές είναι αρνητικά για τις ελληνικές θέσεις».

Ο ΛΟΓΟΣ: Τρόμο-ρίχτερ για την Ελλάδα
Σύμφωνα με την εφημερίδα: «ανησυχία, φόβο και τρόμο προκαλεί ένα δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde. Το επιστημονικό άρθρο παρουσιάζει την έρευνα 50 επιστημόνων, σεισμολόγων και μηχανικών αλλά και τους χάρτες με τις σεισμογενείς περιοχές όλης της Ευρώπης».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Διεκδικούν προστασία των ανέργων

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «στα όρια της εξαθλίωσης έχει οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους και τις οικογένειές τους η όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης και η διαχείριση της προς όφελος του κεφαλαίου. Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας των ταξικών σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, μαζί με ανέργους του κλάδου, στο υπουργείο Εργασίας».

ΤΑ ΝΕΑ: Μισθολόγιο – Ενιαίο μόνο στα χαρτιά!

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «μισθολογικό χάος εξακολουθεί να επικρατεί στο Δημόσιο, δύο χρόνια μετά την τυπική έναρξη της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου. Παραμένουν σημαντικές διαφορές που αρχίζει από περίπου 1.000 ευρώ και φτάνουν ως και τα 1.700 ευρώ, επιβεβαιώνοντας τις αποκαλύψεις του «ΒΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΉΣ»».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: «Ψαλίδι» κατά 5% στα δημοτικά τέλη

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Υποπτα παιχνίδια- Κατηγορηματικό «όχι» από την κυβέρνηση σε οριζόντιες παρεμβάσεις»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «επικίνδυνα «παιχνίδια» με την πολιτική σταθερότητα και τη διατήρηση του καλού οικονομικού κλίματος. Η τρόικα ασκεί αφόρητες πιέσεις για τη λήψη νέων μέτρων οριζόντιου χαρακτήρα, προκειμένου να κλείσει το δημοσιονομικό κενό του 2014».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Πολιτική διαπραγμάτευση θα επιδιώξει η κυβέρνηση»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «αποφασισμένη να μη δεχθεί συζήτηση και πολύ περισσότερο να μη συμφωνήσει με την τρόικα σε νέα δημοσιονομικά μέτρα εμφανίζεται η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς φέρεται αποφασισμένος να θέσει το θέμα στο ανώτατο επίπεδο της πολιτικής διαπραγμάτευσης σε Βερολίνο και Βρυξέλλες».
 


Πηγή: www.naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
Δημοσιεύτηκε στις 18/10/2013

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire