ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 29 octobre 2013

Μήπως με τη φορολόγηση των τάφων πολυτελείας-υπάρχουν και αυτοί-πέσουν οι τιμές και βρουν και οι φτωχοί απάγκιο μέρος αναπαύσεως;

Εν τόπω χλοερώ

Κάθε μέρα διαβάζω, ακούω για τα νέα καταιγιστικά μέτρα, κυρίως όσα αφορούν τη φορολόγηση ακινήτων και αγροτεμαχίων.Το χαράτσι πλέον περιλαμβάνει και βοσκοτόπια και κρανίου τόπους, κάποιο τέλος πάντων ρημαδοχέρσο βραχώδες γεμάτο πουρνάρια στην άκρη του θεού και ξεχασμένο κακή τη μοίρα κληρονομιά του προπάππου τσοπάνη κομμάτι γης.
Ο νόμος, λέει, προβλέπει να πληρώσεις φόρο και για χρόνια ανοίκιαστο διαμέρισμα, έστω κι αν σου έχουν κόψει και το ηλεκτρικό. Επίσης φορολογείται και το γιαπί μόνο με τα μπετά σκελετωμένο ιδιόκτητο, γιατί κόπηκαν τα δάνεια και δεν έχεις τσακιστό ευρώ να το συνεχίσεις. Τιμωρείσαι διότι τόλμησες σε καθεστώς άγριου νεοφιλελευθερισμού να γίνεις ιδιοκτήτης!!
Αλήθεια, γιατί δεν φορολογείται και ο καταστηματάρχης που έκλεισε την επιχείρηση, επειδή δεν έχει να τη συντηρήσει.
Πρόσφατη όμως δική μου εμπειρία μού δημιούργησε πολλές απορίες.
Αφού, σκέφτηκα, φορολογείται και το χρεωμένο δυάρι του άνεργου, οι τάφοι, οι ιδιόκτητοι φορολογούνται. Γιατί βλέπω σε κατάλογο του δήμου τοιχοκολλημένο πως πωλούνται τάφοι πολυτελείας έναντι χιλιάδων ευρώ!! Αρα όσοι κατοικούν και αναπαύονται εκεί αιωνίως κάνουν χρήση πολυτελούς ενδιαιτήματος. Αραγε φορολογούνται;
Διότι ως γνωστόν, όπως συμβαίνει με τις ζώνες αξίας των ακινήτων, συμβαίνει με τις κατηγορίες ζωνών των κοιμητηρίων. Και μαθαίνω πως υπάρχει όπως και στα ακίνητα παράλληλη αγορά τάφων, δηλαδή άλλη η τιμή (θα έλεγα ταρίφα - στη διάλεκτο του δημοτικού υπαλλήλου) του δήμου και άλλη η αγοραστική τιμή κατά κατηγορία ζώνης του τάφου.
Ρίχνω μια ιδέα. Μήπως με τη φορολόγηση των τάφων πέσουν οι τιμές και βρουν και οι φτωχοί απάγκιο μέρος αναπαύσεως;

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire