ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

jeudi 24 octobre 2013

Χαοτική η κατάσταση των σχέσεων της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου με τον πρόεδρο Αναστασιάδη. Μεγάλα συμφέροντα κρύβονται πίσω από αυτή την διαμάχη

Περίεργη επιστολή Alvarez


Στάληκε στην Κεντρική σε χρόνο που δημιουργεί ερωτηματικά

Λευκωσία: Στο παρά πέντε, δηλαδή λίγες ώρες πριν από τη σημερινή κρίσιμη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας (ΚΤ), η Alvarez & Marsal σε χρόνο που εύλογα δημιουργεί ερωτηματικά, με επιστολή της προς την Κεντρική, φέρεται να διευκρινίζει ότι ποτέ δεν ζήτησε αποζημίωση ως «success fee» για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

H ΚΤ σε χθεσινοβραδινή ανακοίνωση αναφέρει ότι χθες της απέστειλε επιστολή η Alvarez στην οποία υποστηρίζει ότι, «δεν υπήρχε ποτέ πρόθεση για να ζητηθεί καταβολή αποζημίωσης από την ανακεφαλαιοποίηση με ίδια μέσα και αυτή συνεχίζει να είναι η θέση του οίκου».

Το περίεργο είναι ότι η επιστολή της
Alvarez ήρθε τη στιγμή που η Γενική Εισαγγελία ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας για παραποίηση εγγράφων από τον διοικητή σε σχέση με την αποζημίωση της Alvarez και τη συνεδρία του Δ.Σ. της Τράπεζας, κατά την οποία σύμβουλοι θα ζητήσουν την παραίτηση του κ. Δημητριάδη.


Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες μας, μπορεί η Alvarez να προσπαθεί να αποσυνδέσει την απαίτησή της για πρόσθετη αποζημίωση ύψους €4,5 εκατ. από το πολυσυζητημένο «success fee», πλην όμως αυτή παραμένει στο τραπέζι. 
 
Πάντως ο κλοιός γύρω από τον κ. Δημητριάδη σφίγγει. Ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας διέταξε χθες την έναρξη ερευνών από την Αστυνομία, για τις καταγγελίες του διοικητή περί διαρροών απορρήτων εγγράφων, για τις απειλές που δέχεται, αλλά και για την πλαστογραφία εγγράφων που αφορούν την Alvarez & Marsal. Πρώτος θα κληθεί να καταθέσει ο κ. Δημητριάδης.

http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/168289/periergi-epistoli-alvarez

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire