ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 25 octobre 2013

Ο Σόρος είναι παντού. Έχει και στην Ελλάδα φίλους, διάσημους στο ελληνικό κατεστημένο

O Τζορτζ Σόρος υποστηρίζει τη Χίλαρι Κλίντον για πρόεδρο



Ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος, ένας μείζον χορηγός των Δημοκρατικών, στηρίζει μια προσπάθεια, να πείσουν την πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος το 2016. Ο 83χρονος Σόρος έχει υποσχεθεί 25.000 δολάρια για την πολιτική δράση της επιτροπής Ready For Hillary (Έτοιμοι για τη Χίλαρι), τη μεγαλύτερη και καλύτερα χρηματοδοτούμενη ανεξάρτητη ομάδα που στηρίζει μια πιθανή υποψηφιότητα του Κλίντον. Η σύζυγος του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον θεωρείται ευρέως ως το φαβορί για το δημοκρατικό προεδρικό χρίσμα, αν αποφασίσει να θέσει υποψηφιότητα.
Συμβολικά, η υποστήριξη του Σόρος μπορεί να σημαίνει πολλά, ιδιαίτερα σε μια εποχή που οι υποστηρικτές της Κλίντον επιδιώκουν να αποκρούσουν πιθανούς αμφισβητίες της. Ο Σόρος ήταν ένα τεράστιο οικονομικό στήριγμα των Δημοκρατικών κατά τη διάρκεια των εκλογών του 2004 , δωρίζοντας περίπου 27,5 εκατ. δολάρια. Επίσης, συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό στην προεδρική εκστρατεία του γερουσιαστή Μπαράκ Ομπάμα το 2008. Η Κλίντον έχασε το χρίσμα των Δημοκρατικών από τον Ομπάμα εκείνο το έτος.

Κατά τη διάρκεια των εκλογών του περασμένου έτους, όμως, ο Σόρος έμεινε στο περιθώριο σε μεγάλο βαθμό, εκφράζοντας την αποστροφή του για τη νέα εκλογική νομοθεσία που επέτρεψε την απεριόριστη συγκέντρωση χρημάτων και δαπανών από τα νέα «Super PACs» και τις μη κερδοσκοπικές ομάδες. Ο Σόρος υποστήριξε τελικά κάποιες ανεξάρτητες ομάδες Δημοκρατικών κατά τη διάρκεια των εκλογών του Νοεμβρίου.
Η 65χρονη Κλίντον, πρώην γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, η θητεία της οποίας στο υπουργείο Εξωτερικών ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο, έχει παραδεχθεί ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία, αλλά έχει πει ότι το πιθανότερο είναι να λάβει την οριστική της απόφαση του χρόνου. Πάντως, λένε οι ειδήμονες, έχει αρχίσει να φέρεται σαν υποψήφια, παραμένοντας στο προσκήνια μέσα από συνεχείς ομιλίες επί πληρωμή και συγκέντρωση χρημάτων.
Η πρωτοβουλία Ready For Hillary, που επισήμως δεν συνδέεται με τη Χίλαρι, έχει συγκεντρώσει προς το παρόν 1,25 εκατ. δολάρια και έχει πάνω από 20.000 δωρητές.
http://www.reuters.com/article/2013/10/24/us-usa-clinton-soros-idUSBRE99N0UW20131024

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire