ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 19 octobre 2013

Κύπρος - Ανεκδιήγητοι, τους τρώει η κκελλέ τους!


 

Νίκος Τόκας

Να το πούμε στα κυπριακά: τους τρώει η κκελλέ τους! Πέραν του ότι διεκδικούν και... εύσημα για την αναλγησία τους. Μιλάμε για κομματάρχες και υψηλόβαθμους κρατικούς ή ανεξάρτητους αξιωματούχους. Αλλά και για τις «κεφαλές» κάποιων ημικρατικών οργανισμών που... κολυμπούν ανερυθρίαστα μέσα στην πολυτέλεια. Που ενώ δίπλα και γύρω τους, κυκλοφορούν μόνο ανθρώπινα ερείπια, απότοκο του οικονομικού εγκλήματος για την πρόκληση του οποίου, οι ευθύνες και των ιδίων είναι πελώριες, αυτοί το... βιολί τους: Φροντίζουν για τα εκατομμύρια της κρατική χορηγίας (τι ντροπή, οι... πρωταίτιοι της τραγωδίας να χρηματοδοτούνται κιόλας!), και αγωνίζονται να διασφαλίσουν τα ηγεμονικά τους επιδόματα, τις αμαξάρες τους, τα οδοιπορικά τους!

Φυσικά υπάρχει και η κυβέρνηση. Η οποία είναι στιγμές που σου δίνει την εντύπωση ότι επιθυμεί σφόδρα να... αυτοκτονήσει, αλλά δεν την αφήνουν. Δεν εξηγείται αλλιώς η στάση και η συμπεριφορά της. Χαρίζεται (ρε διάολε, σας σάλεψε;) στους κατά τεκμήριον βολεμένους, τη στιγμή που βάζει χέρι, αφαιρώντας δήθεν το «λίπος» από τις πενιχρές συντάξεις των απομάχων ή άλλων αναξιοπαθούντων. Αν είναι δυνατόν. Θέατρο του παραλόγου. Βρε αθεόφοβοι, μια σύνταξη πείνας των 500 ή 600 ευρώ έχει «λίπος», ενώ ένας μισθός 5.000-7.000 ευρώ θεωρείται light;
Δεν πάμε καθόλου καλά, χάθηκε και ο ορθολογισμός. Σε βαθμό που να αναζητείται η... παρέμβαση του κοινού νου ως διαμεσολαβητή για τα αυτονόητα. Σε λίγο να δείτε ότι θα βγούμε με το φανάρι να ψάχνουμε στους δρόμους μπας και πετύχουμε πολιτικά πρόσωπα με μόνο προσόν τη... στοιχειώδη λογική και μια κάποια κοινωνική ευαισθησία. (Αν τύχει βέβαια και διαθέτουν και αγνό πατριωτισμό, θα είμαστε θεοτύχεροι).
Α, ξεχάσαμε... μιξοκλαίουν, για τα δισεκατομμύρια που έβγαλαν στο εξωτερικό εκατοντάδες... πατριώτες, λίγο πριν το κούρεμα. Και μας λένε ότι θα τους εντοπίσουν και... αλίμονό τους! Μόνο αφελείς φυσικά τους πιστεύουν. Αν το ήθελαν πραγματικά σε 24 ώρες, το θέμα θα ξεκαθάριζε: Σε έκτακτες συνθήκες μετρά η προάσπιση του εθνικού συμφέροντος και η εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. Άρα, εκ του πονηρού επικαλούνται προσωπικά δεδομένα και πράσινα άλογα, ώστε να μην αποκαλυφθεί το παραμικρό.
Και μια πρόβλεψη: Είναι αγύριστα μυαλά, και θα... φάνε το (πολιτικό) κεφάλι τους!




Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 17/10/2013

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire