ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 23 octobre 2013

Όλα υπό διάλυση


Παπαματθαίου Μάρνυ  

Ατυπη παράταση ως τις 20:00 απόψε για την απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας μέχρι στιγμής έχουν απογραφεί περισσότεροι από 1500 υπάλληλοι των ΑΕΙ

Ατυπη παράταση ως τις 20:00 απόψε για την απογραφή των διοικητικών υπαλλήλων
(ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ)





Μετά τους διοικητικούς υπαλλήλους,  μια ανοχή ως προς τις προθεσμίες φαίνεται να επιδεικνύει με τη σειρά του και το υπουργείο Παιδείας.

Έτσι ενώ από τις 2.00 το μεσημέρι έχει τυπικά λήξει η προθεσμία που δινόταν στους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ για να απογραφούν, με κίνδυνο αν δεν το πράξουν να τεθούν αυτοδικαίως σε αργία, το υπουργείο Παιδείας παρέτεινε σιωπηρά, πριν από λίγη ώρα, το σχετικό περιθώριο μέχρι τις 8 η ώρα το βράδυ.

Οι πληροφορίες από το μέγαρο του Αμαρουσίου αναφέρουν ότι η σιωπηρή παράταση κρίθηκε αναγκαία καθότι οι "επισκέψεις" υπόχρεων στην ειδική ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί γι' αυτό το σκοπό συνεχίζονται.

Επίσης ρόλο εκτιμάται ότι έπαιξε το γεγονός ότι πολλοί διοικητικοί υπάλληλοι ανέμεναν μέχρι την τελευταία στιγμή τις εξελίξεις στο «μέτωπο» της Βουλής, όπου τελικά ψηφίστηκε χθες τα μεσάνυχτα η τροπολογία που δίνει στο υπουργείο Παιδείας την δυνατότητα να θέσει σε αργία όποιον δεν απογραφεί.

Όπως λένε ανώτατα στελέχη του υπουργείου Παιδείας, που μίλησαν στο «Βήμα», έχουν ήδη απογραφεί περισσότεροι από 1.500 υπάλληλοι από τους 1.900 που υπάγονται στο μέτρο της διαθεσιμότητας. Οι ίδιες πηγές υπενθύμιζαν, πάντως, ότι όποιος δεν απογραφεί, από αύριο το πρωί τίθεται σε αργία, μέσω της διαδικασίας που προβλέπει ο σχετικός νόμος.

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, μετά από σημερινή συνέλευσή τους, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος αποφάσισαν εκ νέου ότι δεν απογράφονται και συνεχίζουν την απεργία τους ως την Παρασκευή. Ωστόσο, ο γενικός γραμματέας του συλλόγου του Ιδρύματος κ. Δημήτρης Σακάτος, δήλωσε το μεσημέρι ότι πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα, εφόσον πρόκειται πλέον για νόμο του κράτους και κανείς δεν μπορεί να έχει την ευθύνη να παρασύρει τους υπαλλήλους του στην τέλεση πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire