ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 19 octobre 2013

Κύπρος - Προς Επιμηθευομένους (β')



Γ. Σέρτης

ΑΠΕΚΕΙ που μείναμε χτες. Στις κυριακάτικες αναφορές του Προέδρου Αναστασιάδη για τις προσφυγές ενώπιον της «Επιτροπής Αποζημιώσεων» στα Κατεχόμενα, όπως εμφανίστηκαν στον Τύπο την επομένη:
* Κάλεσε τους πρόσφυγες να συνειδητοποιήσουν ότι με το ξεπούλημα των
ελληνοκυπριακών περιουσιών –χωρίς να το θέλουν ή έστω εξ ανάγκης– δημιουργούν αρνητικές προϋποθέσεις για απελευθέρωση και επανένωση, και αποδυναμώνουν τη διαπραγματευτική ισχύ που πρέπει να έχουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

* Τους επέστησε την προσοχή: Οι ελληνοκυπριακές περιουσίες που «αποζημιώνονται» μεταβιβάζονται στην τουρκική κυβέρνηση, τουρκοποιούνται.
* Υπογράμμισε την ανάγκη να κάνουν δεύτερες σκέψεις όσοι έθεσαν ως
  προτεραιότητα τις προσωπικές τους δυσκολίες, παραμερίζοντας τους κινδύνους που διατρέχει η πατρίδα μας.
Λοιπόν, παρόλον που –όπως σημειώναμε χτες– οι ξελαρυγγιζόμενοι υπέρ της Διζωνικής εκλαμβάνουν σαν υποβοηθητικά στον… στόχο τους όλα αυτά τα θλιβερά απότοκα της ούτω καλούμενης διάνοιξης του οδοφράγματος,
οι αναφορές του Προέδρου Αναστασιάδη πρέπει να κριθούν θετικά, έστω και με τόση καθυστέρηση. Βεβαίως, αν γίνονταν στην ώρα τους θα είχαν –και– πρακτικό αποτέλεσμα.
Εν πάση περιπτώσει, τώρα ο Ν. Αναστασιάδης είναι Πρόεδρος, και δεν πρέπει να περιορίζεται σε επισημάνσεις, παρατηρήσεις και συμβουλές, αλλά:
α) Ν’ απολογηθεί στους πρόσφυγες που –σε περιόδους παχιών αγελάδων– έμειναν αβοήθητοι από την Κυπριακή Πολιτεία.
β) Έχοντας υπόψη μας τις συνθήκες και τις παρεμβάσεις που επηρέασαν την απόφαση του ΕΔΑΔ για έκδοση πολιτικής απόφασης αντί νομικής κάλυψης στοιχειώδους ανθρώπινου δικαιώματος, ν’ αρνηθούμε την παθητική αποδοχή της;
γ) Με βάση την υπάρχουσα νομολογία αποτελεί ποινικό αδίκημα η προσφυγή σε παράνομη Αρχή.
δ) Να καταγγελθούν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο όσοι δικηγόροι –με τη συνέργια επίορκων υπαλλήλων του Δημοσίου– παρότρυναν τους πρόσφυγες να απευθυνθούν στην παράνομη Επιτροπή, κερδοσκοπώντας εις βάρος τους.
ε) Να κηρυχθούν παράνομες και άκυρες οποιεσδήποτε μεταβιβάσεις τίτλων ιδιοκτησίας πραγματοποιούνται χωρίς την έγκριση του Κυπριακού Κτηματολογίου.
Αν, βεβαίως, υπάρχει πρόθεση τα λόγια ν’ ακολουθούνται με ανάλογες πράξεις.  




Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 18/10/2013

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire