ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 29 octobre 2013

Τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων 29/10/2013

 


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Μολών Λαβέ

Η εφημερίδα γράφει "με ένα μήνυμα-κεραυνό που συμπυκνώνεται στο «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ», ανήμερα της εθνικής μας επετείου ο μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος (Χατζηνικολάου) σκιαγραφεί το σήμερα που βιώνει ο ελληνικός λαός και δείχνει την κατεύθυνση ενός αύριο που μπορεί να ξαναγεννήσει την ελπίδα".


ΕΘΝΟΣ: Μισθολογικοί έλεγχοι σε 150 ΔΕΚΟ - φορείς του Δημοσίου

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "διεξοδικούς ελέγχους στις μισθολογικές καταστάσεις που τηρούνται σε 150 ΔΕΚΟ και άλλους φορείς του Δημοσίου πραγματοποιεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Η έρευνα έχει επείγοντα χαρακτήρα. Διαπιστώνονται αποκλίσεις στις μηνιαίες αποδοχές, που κυμαίνονται από 333 έως 1.320 ευρώ. Το υπουργείο Οικονομικών είναι αποφασισμένο να εφαρμόσει τον νόμο και να βάλει τέλος στο καθεστώς των υπαλλήλων δύο ταχυτήτων".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Το τάγμα της Ιερουσαλήμ. Το θαύμα του Ταξιάρχη.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "κάποιος... Ιωάννης το 10ο αιώνα «προφήτευσε» πως μετά από χίλια χρόνια θα κατακτήσει τον κόσμο! Δάκρυσαν δύο εικόνες στην Ιαλυσό της Ρόδου «απόδειξη» ότι ο Θεός δεν εγκαταλείπει την Ελλάδα!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ποιοί φεύγουν με πρόωρη σύνταξη πριν το νέο ασφαλιστικό
Η εφημερίδα γράφει "σαρωτικές είναι οι αλλαγές που έρχονται στο ασφαλιστικό και στους όρους συνταξιοδότησης εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων στο Δημόσιο, στα Ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών, στο ΙΚΑ και σε άλλους φορείς".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 20 αλλαγές σε 4,5 εκ. συντάξεις
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ανέκρουσε πρύμναν προς το παρόν η κυβέρνηση όσον αφορά την περικοπή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, μετά τις αντιδράσεις και το «μούδιασμα» που προκλήθηκαν, όπως 8 «παλιές» και 12 νέες ρυθμίσεις, που θα προωθηθούν σε νομοσχέδιο ενδεχόμενα και σήμερα στη Βουλή, επηρεάζουν την ασφάλιση 4.500.000 εργαζομένων σε ό,τι αφορά συντάξεις, όρια ηλικίας, εφάπαξ, ασφαλιστικές κρατήσεις, οι οποίες τίθενται σε ισχύ απότην 1η.1.2014".

ΕΣΤΙΑ: ΦΑΠ-ΦΜΑΠ-ΕΤΑΚ-ΕΕΤΗΔΕ-ΕΕΤΑ-ΕΝΦΑ!!!

Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι φόροι ακινήτων στην χώρα μας έχουν καταντήσει φαρσοκωμωδία. Η μία Κυβέρνησις επιβάλλει έναν φόρο, η άλλη τον καταργεί και η επόμενη τον επαναφέρει υπό νέα ονομασία! Ετσι έχουμε κατά σειράν: ΦΑΠ (φόρος ακίνητης περιουσίας), ΦΜΑΠ (φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας), ΕΤΑΚ (ενιαίο τέλος ακινήτων), ΕΤΑΚ με έκτακτη εισφορά, νέος ΦΑΠ και ΕΕΤΗΔΕ (έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών), ΕΕΤΑ (έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων) και τώρα ΕΝΦΑ (ενιαίος φόρος ακινήτων)".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Για ποιους χτυπάει η καμπάνα
Σύμφωνα με την εφημερίδα "μπορεί ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης να δεσμεύτηκε ότι δεν θίγονται τα υφιστάμενα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, αλλά πολλοί περιμένουν την έλευση της τρόικας προκειμένου να εξαγάγουν ασφαλή συμπεράσματα για το τι θα γίνει με τις συντάξεις".

ΤΑ ΝΕΑ: Και στην Αθήνα οι κοριοί της NSA
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "και την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα ως κέντρο υποκλοπών και παρακολούθησης επικοινωνιών κατονομάζει έγγραφο της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας που δημοσίευσε χθες το γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ»".
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Φόρτωνε το ΑΠΘ και τώρα το... αδειάζει
 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Επιχείρηση συμβιβασμού για το δημοσιονομικό κενό
Η εφημερίδα τονίζει ότι "το «παζλ» της νέας διαπραγμάτευσηςθα επιχειρήσουν να συνθέσουν τα τεχνικά κλιμάκι της τρόικας στις επαφές που θα έχουν με τα στελέχη των υπουργείων τις επόμενες ημέρες, πριν από την άφιξη των επικεφαλής στην Αθήνα, που τοποθετείται στις αρχές Νοεμβρίου".
 


Πηγή: www.naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
Δημοσιεύτηκε στις 29/10/2013

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire