ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 9 novembre 2013

Κύπρος - Της αμύνης τα τρελά

Χρυστάλλα Χατζηδημητρίου
Στη λίστα με τα κρατικά φιλέτα προς πώληση, που ετοίμασε η κυβέρνηση, συμπεριλαμβάνονται και διάφορα στρατόπεδα. Το BMH, το Κωστάκη Παντελίδη δίπλα από το προεδρικό και διάφορα άλλα που δεν κατονομάζονται, τουλάχιστον, δημόσια. Ταυτόχρονα η Βουλή μελετά τρόπους πάταξης της φυγοστρατίας, ο υπουργός κι ο αρχηγός κάνουν τελετές για να δώσουν τα πράσινα μπερέ στους νέους λοκατζήδες.
Οι καταθέτες καταβάλλουν ποσοστό 30% επί των τόκων των καταθέσεων τους για την άμυνα, αλλά εδώ και καιρό τίποτα δεν αγοράζεται για την άμυνα, παρά μόνο καταστρέφονται τα παλιά που έμειναν στις αποθήκες και για τα οποία ξοδεύτηκαν στο παρελθόν πολλά εκατομμύρια. Ο υπουργός κάνει δηλώσεις για αγορά φρεγάδων, ενώ ούτε σφαίρες δεν αγοράζονται, ούτε παρέλαση δεν μπορεί να γίνει. (Φυσικά ο υπουργός Άμυνας κάνει συχνά δηλώσεις χωρίς πρακτικό αντίκρισμα, όπως για πρόσληψη εκπαιδευτικών στην εθνική φρουρά, για διανομή του φαγητού της εθνικής φρουράς που περισσεύει σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη και τα λοιπά και τα λοιπά).
Κι οι βουλευτές, οι οποίοι τώρα τελευταία δεν προλαβαίνουν να ψηφίζουν και να ξαναψηφίζουν τους ίδιους νόμους κάτω από διαφορετικό σκεπτικό κάθε φορά (μια για το συνεργατισμό, μια για το γρι γρι, μια για τα ενοίκια και έπονται οι παραλίες), ψάχνουν τρόπους για να πείσουν τους 18χρόνους πως είναι χρέος τους να θυσιάσουν δυο χρόνια από τη ζωή τους. Οι οποίοι 18χρόνοι δεν πείθονται με ιδεολογίες και συνθήματα περί χρέους προς την πατρίδα, για αυτό η προσπάθεια στρέφεται στην τιμωρία τους. Αν επικαλεστούν ψυχολογικά προβλήματα για να αποφύγουν την στρατιωτική θητεία, να μην μπορούν να έχουν άδεια οδήγησης (μεταξύ των άλλων). Με το σκεπτικό, προφανώς, πως όποιος, σε κάποια φάση της ζωής, του αντιμετώπισε ψυχολογικά προβλήματα (κατάθλιψη, κρίσεις πανικού, φοβίες) είναι επικίνδυνος στο δρόμο.
Ωστόσο, ένας 18χρόνος που παρακολουθεί όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω από την άμυνα, πέραν από το σεβασμό στους νόμους και την ευθύνη του απέναντι στο σύνολο, τι άλλους λόγους έχει να πιστεύει πως η στρατιωτική θητεία των δύο χρόνων εξυπηρετεί την πατρίδα; Οι πρόσφυγες κουράστηκαν να περιμένουν και πουλάνε τις περιουσίες τους, το κράτος πτώχευσε και πουλά κι αυτό κομμάτι με κομμάτι, οικόπεδο με οικόπεδο την πατρίδα, αυτός πια πατρίδα ακριβώς καλείται να υπηρετήσει; Πώς να πιστέψει πως αυτό που καλείται να κάνει έχει νόημα;

 
Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 09/11/2013

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire