ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 5 février 2011

Στους δρόμους του κόσμου

Μεγάλο ποτάμι, φουσκωμένο

Στην κοίτη της εβδομάδος, «ανώνυμοι» και «επώνυμοι» γενικώς: Ο Γκέρχαρντ Σρέντερ, που εγκαλεί την Ενωση επειδή άργησε «να βοηθήσει την Ελλάδα», και -για πρώτη φορά- δεν αρνείται ότι «ίσως οι Ελληνες να παραποίησαν τα στοιχεία» προκειμένου να μπουν στην ευρωζώνη.
Μιλώντας στην εφημερίδα «Χάντελσμπλαντ», είπε: «Ισως οι Ελληνες να παραποίησαν τα στοιχεία, αλλά όλοι ήμασταν δεσμευμένοι στα στοιχεία που έδινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δεν μπορούσα να πω στον Ελληνα πρωθυπουργό (σ.σ. στον Κ. Σημίτη) ότι μας κοροϊδεύει» *** Ενας 72χρονος με Αλτσχάιμερ, που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 ημερών για επαιτεία. Εξέτισε την ποινή του μέσα στην... κλούβα της Αστυνομίας, η οποία συγκέντρωνε καταδικασθέντες από όλη την Ελλάδα, μέχρι να φτάσει στις φυλακές της Κομοτηνής. Σοκαρισμένος ο διευθυντής των φυλακών, πλήρωσε στον 72χρονο το εισιτήριο της επιστροφής και τον έστειλε πίσω στο Χαϊδάρι (από το «Εθνος» η είδηση) *** Το πλήθος των «ανωνύμων» στην πλατεία του Καΐρου και στους πυρακτωμένους δρόμους της Τυνησίας, της Υεμένης και της Ιορδανίας: πλήθος ακαθοδήγητο, ανέλεγκτο, αποφασισμένο.
Ενας ανατρεπτικός σιμούν που -όποια και αν είναι η εξέλιξη- στρώνει τον δρόμο μιας νέας εποχής *** Υπογραφές «επωνύμων» στην «Αυγή»: πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες «καλούν σε αντίσταση στην αστυνομική ασυδοσία και τη δημοσιογραφική χειραγώγηση... Και παραδίπλα, άλλη μια δέλτος-«επωνύμων» και... «απλών πολιτών»,-οι οποίοι εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες απεργούς πείνας και στους «αλληλέγγυους». (...Σε δίσεκτους καιρούς για την Αριστερά ήταν χρήσιμες οι συλλογές των «υπογραφών». Με την πάροδο του χρόνου απέκτησαν χαρακτήρα ναρκισσιστικής επίδειξης μιας ελίτ και μιας ιδιότυπης ιδεολογικής «τρομοκρατίας») *** Και ο άνισος κ. Πάγκαλος. Ο οποίος εδέησε να απαντήσει σε δημοσίευμα της στήλης με παγκαλικό ύφος (δηκτικές ειρωνείες στο όριο του βαρετού εξυπνακισμού, αλλά και απαντήσεις επί της ουσίας). Εντός της εβδομάδος θα δημοσιευθεί η επιστολή, καθώς και η απάντηση της στήλης *** Ναι, ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος ήταν, υποβολέα, εκείνος που είπε ότι «τα μάλιστα μεγαλουργήσαντα των εθνών υπήρξαν προϊόν επιμιξίας»...

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire