ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 14 mars 2011

Φεύγουν από Υπατία για Κρήτη αύριο οι μετανάστες

Στην Κρήτη επιστρέφουν αύριο, έπειτα από 44 ημέρες παραμονής τους το κτίριο Υπατία, οι μετανάστες που είχαν προχωρήσει σε απεργία πείνας. Έλαβαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής τους.

Για την Κρήτη αναχωρούν αύριο στις 5 το απόγευμα οι μετανάστες απεργοί πείνας, οι οποίοι είχαν παραμένει για 44 ημέρες στο κτίριο Υπατία.

Η αναχώρησή τους θα γίνει στις 7 το απόγευμα, αφού, όπως είπαν, έλαβαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής τους.


Φεύγουν από Υπατία για Κρήτη αύριο οι μετανάστες
Πριν από την αναχώρησή τους για τον Πειραιά, έχουν οργανώσει μία μικρή εκδήλωση, προκειμένου, όπως είπαν, να ευχαριστήσουν τους φίλους τους και τους φορείς που τους συμπαραστάθηκαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Όπως δήλωσε ο Αμπντούλ Χατζί από το φόρουμ μεταναστών Κρήτης «όλοι πήραν από την αστυνομία τα χαρτιά τους, με τα οποία εξασφαλίζουν καθεστώς ανοχής. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Πιστεύουμε ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης με τους μετανάστες απεργούς πείνας θα τηρηθούν σε όλα τα ζητήματα».

Ο γιατρός, Θανάσης Καραμπέλης, ο οποίος συμμετείχε στην ομάδα παρακολούθησης της υγείας των απεργών πείνας ,δήλωσε πως όλοι έχουν επιστρέψει από τα νοσοκομεία, εκτός από πέντε που βρίσκονται στην Αγία Όλγα και θα επιστρέψουν αύριο το πρωί. «Τόσο στα νοσοκομεία, όσο και στο κτίριο Υπατία ξεκίνησε η διαδικασία της επανασίτισής τους, χωρίς να υπάρξει σοβαρό πρόβλημα. Αύριο θα μπορέσουν να φύγουν με ασφάλεια. Όσοι είχαν κάποιο πρόβλημα υγείας και το εντοπίσαμε μέσα από εξετάσεις, θα είναι υπό παρακολούθηση, μέσα και από την επικοινωνία μας με το φόρουμ μεταναστών Κρήτης. Ευτυχώς δεν προκλήθηκε σε κανέναν σοβαρή βλάβη της υγείας του», ανέφερε.

Πηγή: Έθνος

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire