ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 25 mars 2011

Δεν έχουμε το δικαίωμα να δυσκολέψουμε την επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού με συνταγματικούς θεσμούς δυσλειτουργικούς και θνησιγενείς

ΑΝΑΨΕ ΦΩΤΙΕΣ Ο ΚΟΛΟΚΑΣΙΔΗΣ
"Επικίνδυνοι συνταγματικοί πειραματισμοί"


Φωτιές στο πολιτικό σκηνικό άνοιξε ο αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος-ΔΗΚΟ Γιώργος Κολοκασίδης με την ομιλία του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου μετά την επίσημη δοξολογία. Ο κ. Κολοκασίδης μιλώντας για την παρούσα φάση του κυπριακού, είπε, μεταξύ άλλων, ότι η «σημερινή διαπραγμάτευση κινείται στο χώρο του επικίνδυνου συνταγματικού πειραματισμού», προσθέτοντας ότι «το πρόβλημα δεν είναι ότι προσφέρουμε περισσότερα στους Τούρκους από ό,τι δικαιούνται. Που όντως προσφέρουμε. Το ζήτημα είναι ότι έχουμε αφαιρέσει κρίσιμη θεμελίωση από την οικοδομούμενη λύση. Ό,τι και να γίνει, ό,τι και να συμφωνήσουμε δεν έχουμε το δικαίωμα να δυσκολέψουμε την επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού με συνταγματικούς θεσμούς δυσλειτουργικούς και θνησιγενείς».

Ο κ. Κολοκασίδης πρότεινε να σταματήσει η "ταμπελομαχία" για την διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία
και να  επανεισάγουμε όρους ελληνικής επιβίωσης και αντοχής.

Αντίδραση κυβέρνησης
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου σχολιάζοντας την ομιλία Κολοκασίδη, είπε πως "ορισμένοι συνεχίζουν απλώς να επικρίνουν τη δική μας πλευρά αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις ενώ το πρόβλημα είναι η στάση της άλλης πλευράς που θα πρέπει να συζητήσει και να καταθέσει θέσεις και προτάσεις πάνω στη βάση λύσης του Κυπριακού που είναι η διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία''.

Να σημειωθεί ότι το Δημοκρατικό Κόμμα-ΔΗΚΟ, συμμετέχει στην κυβέρνηση Χριστόφια, αλλά σημαντικά στελέχη του όπως ο αναπληρωτής Πρόεδρος του επικρίνουν διαχρονικά τον Πρόεδρο Χριστόφια για επικίνδυνες παραχωρήσεις στην Τουρκία.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire