Άριστος Μιχαηλίδης
Μα τι ωραία και λογικά, που ακούγονται! Γιατί, λέει η κυβερνητική πλευρά και οι συντεχνίες των δημοσίων υπαλλήλων, δεν ψηφίζουν οι βουλευτές τώρα αυτό το πακέτο μέτρων για την οικονομία και σε δυο - τρεις βδομάδες να φέρει η κυβέρνηση το δεύτερο; Τι τους πειράζει και αντιδρούν; Επειδή θέλουν να υποσκάψουν την κυβέρνηση; Η αλήθεια βεβαίως είναι ότι η κυβέρνηση υποσκάπτει τον εαυτό της χωρίς να χρειάζεται βοήθεια. Αλλά, το θέμα δεν είναι έτσι, που πρέπει να τίθεται. Διότι, από την άλλη, μπορεί κάλλιστα κάποιος να ρωτά: γιατί τα κόμματα να ψηφίσουν φορολογίες για το λαό, τη στιγμή, που ούτε ρωτήθηκαν, ούτε συμμετείχαν στο διάλογο, ούτε συμφωνούν με τα μέτρα.
Και μάλιστα όταν συμφώνησαν άλλα μέτρα στη σύσκεψη του Προεδρικού και βρήκαν άλλα μπροστά τους για να ψηφίσουν! Μήπως επειδή τους απειλούν οι συντεχνίες των κυβερνητικών ότι θα κάνουν απεργίες και θα παραλύσουν τον τόπο; Μήπως επειδή έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ότι θα ανταποκριθεί με επάρκεια στις υποσχέσεις και θα φέρει δεύτερο πακέτο μέτρων, όταν δεν ανταποκρίθηκε επί δυόμιση χρόνια; Μήπως επειδή φοβήθηκαν τον Γ.Γ. της ΠΑΣΥΔΥ, που τους προσβάλλει για τις δικές τους απολαβές έναντι των απολαβών των δημοσίων υπαλλήλων; Ποιους απειλούν, αλήθεια, οι συντεχνίες; Τους βουλευτές; Αν κάνουν απεργίες σε αυτές τις κρίσιμες εποχές, θα βλάψουν τους βουλευτές; Θα βλάψουν το λαό και τον τόπο και θα δώσουν τη χαριστική βολή στην οικονομία. Αλλά, ας πούμε ότι δικαιούνται να υπερασπιστούν τα μέλη τους με όποιο τρόπο κρίνουν και να μην λάβουν καθόλου υπόψη το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον. Ας πούμε ότι αυτή είναι η δουλειά τους. Μπορεί να μας πει ένας από τους τρεις πρωταγωνιστές ηγέτες των συντεχνιών (Κυρίτσης, Μωϋσέως, Χατζηπέτρου) ή ένας από την κυβέρνηση και το ΑΚΕΛ, που συμφωνούν μαζί τους: τα συμφέροντα των υπολοίπων ποιος θα τα υπερασπιστεί; Όλοι οι υπόλοιποι, του ιδιωτικού τομέα, που δεν φτάνουν όσα πληρώσαμε τα τελευταία χρόνια (με απολύσεις, περικοπές και φόρους) για να συντηρούνται τα σκάνδαλα της κρατικής υπηρεσίας και ξαφνικά καλούμαστε να πληρώσουμε νέους φόρους, δεν έχουμε δικαίωμα να αντιδράσουμε; Όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα (δηλαδή το 80% των εργαζομένων) πρέπει να καταπιούμε τις μηχανορραφίες, που έγιναν στο προεδρικό από τον Πρόεδρο της δίκαιης κοινωνίας και τους εκπροσώπους των κυβερνητικών υπαλλήλων, σε βάρος μας και ούτε καν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι μας στη βουλή, δεν δικαιούνται να αντιδράσουν; Αν οι τρεις μεγάλες συντεχνίες εκπροσωπούν πλέον μόνο τους κυβερνητικούς υπαλλήλους, δικαιούνται να παίρνουν αποφάσεις και για όλους τους υπόλοιπους; Προστατεύουν, λένε, τον κοινωνικό διάλογο. Μα, ποιοι συμμετείχαν στον «κοινωνικό διάλογο», που αποφάσισε να επιβάλει φορολογίες για να αποφύγει τις διαρθρωτικές αλλαγές στον κρατικό μαθουσάλα; Συμμετείχαν τα κόμματα και η Βουλή; Οι εργοδοτικές οργανώσεις; Οι συντεχνίες του ιδιωτικού τομέα;
Οι συντεχνίες των κυβερνητικών υπαλλήλων δεν είναι τον κοινωνικό διάλογο που προστατεύουν, είναι μόνο τα υπερπρονόμια μιας μερίδας εργαζομένων σε βάρος των υπολοίπων. Και δυστυχώς, αυτή τη φορά, συμμετέχουν σε αυτή τη βαρβαρότητα συνδικαλιστές με μεγάλη προσφορά στις εργατικές κατακτήσεις, ο Πρόεδρος Χριστόφιας και το ΑΚΕΛ.
Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 24/08/2011
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire