ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

lundi 22 août 2011

Ποιος καίει αυτόν τον τόπο;

Χρήστος Χαραλάμπους

ΦΤΑΙΝΕ οι υψηλές θερμοκρασίες, φταίνε κάποιοι αγρότες που απερίσκεπτα ενεργούντες επιμένουν να καψαλίζουν ξερά χόρτα για να καθαρίσουν τα χωράφια τους ή έχουμε και στον τόπο μας κάποιους εμπρηστές οι οποίοι βάλθηκαν να αφανίσουν και τα ελάχιστα σημεία φυσικού περιβάλλοντος που μας έχουν απομείνει;
Οι τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές που είχαμε στη Λεμεσό το τελευταίο δεκαήμερο, πρώτα στην πευκόφυτη περιοχή της Ζανατζιάς και μόλις χθες στην περιοχή Ανώγυρας-Αγίου Θωμά όπου κινδύνεψαν σπίτια και καταστράφηκαν σημαντικές εκτάσεις με χαρουπόδεντρα, θα πρέπει να εντείνουν την ανησυχία και τον προβληματισμό μας.
Ιδιαίτερα των αρμόδιων κρατικών φορέων, γιατί στη συνείδηση των απλών πολιτών έχει περάσει προ πολλού η εκτίμηση ότι έχουμε να κάνουμε με εμπρηστές. Κανένας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποια μπορεί να είναι τα πραγματικά κίνητρα αυτών των ανθρώπων, όμως η πεποίθηση ότι κάποιες τουλάχιστον πυρκαγιές είναι αποτέλεσμα κακόβουλων ενεργειών, είναι διάχυτη γι’ αυτό και επιβάλλεται ουσιαστικός συντονισμός για εντοπισμό αυτών των εγκληματιών που δρουν ανάμεσά μας. Το αγωνιώδες ερώτημα του κόσμου για το ποιος καίει αυτόν τον τόπο, πρέπει επιτέλους να απαντηθεί. Η ανησυχία αφορά βέβαια την καταστροφή που προέρχεται από τις πυρκαγιές. Γιατί, σε ό,τι αφορά τις άλλες καταστροφικές ενέργειες που καθημερινά πλήττουν όλο και πιο πολύ τον τόπο, οι πολίτες έχουν βρει από μόνοι τους τις απαντήσεις και δεν χρειάζονται πλέον διευκρινίσεις. Τα αποδεικτικά στοιχεία γίνονται, κάθε μέρα που περνά, όλο και περισσότερα… Τα βιώνουν στο πετσί τους οι ίδιοι οι πολίτες, με το ζωνάρι τους το οποίο αισθάνονται να σφίγγει συνεχώς, το βιώνουν καθημερινά οι χιλιάδες επιστήμονες και άλλοι νέοι οι οποίοι προστίθενται συνεχώς στον κατάλογο των ανέργων… Τις αποδείξεις για τους δράστες της καταστροφής του τόπου τις μαζεύουμε όλοι μας μέσα από τις συσσωρευμένες ευθύνες που αποκαλύπτονται σε ό,τι αφορά την τραγωδία στο Μαρί αλλά και μέσα από την ξύλινη γλώσσα των αντιπαραθέσεων που παρακολουθούμε καθημερινά, ανάμεσα στους πολιτικούς ή πολιτικάντηδες του τόπου, όλων των παρατάξεων. Γλώσσα και συμπεριφορά χωρίς κανένα ουσιαστικό περιεχόμενο η οποία άρχισε πλέον να ξενίζει ακόμα και τους πιο φανατικούς οπαδούς.

Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύτηκε στις 22/08/2011

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire