ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 23 août 2011

Ιράκ - Πάνω από 100 κούρδοι αντάρτες νεκροί από τις τουρκικές επιθέσεις

Στους 80 ανέρχονται οι τραυματίες από τους 132 στόχους που επλήγησαν
Ιράκ - Πάνω από 100 κούρδοι αντάρτες νεκροί από τις τουρκικές επιθέσεις




Περίπου 90 με 100 κούρδοι αντάρτες σκοτώθηκαν και άλλοι 80 τραυματίστηκαν στη διάρκεια των τουρκικών αεροπορικών επιδρομών την περασμένη εβδομάδα στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε σήμερα στην ιστοσελίδα του ο τουρκικός στρατός, ο οποίος αναφέρει επίσης ότι συνολικά 132 στόχοι επλήγησαν κατά τις έξι ημέρες των αεροπορικών επιδρομών, οι οποίες θα συνεχιστούν.

Η Τουρκία, ύστερα από διακοπή ενός έτους και πλέον, επανέλαβε στις 17 Αυγούστου τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων των κούρδων ανταρτών στα βουνά του Ιράκ, ύστερα από επίθεση που πραγματοποίησαν κούρδοι αντάρτες στη νοτιοανατολική Τουρκία, κατά την οποία σκοτώθηκαν εννέα μέλη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας.
Εν τω μεταξύ, ένας ναύαρχος τριών αστέρων και δύο συνταγματάρχες συνελήφθησαν χθες στην Τουρκία στο πλαίσιο της έρευνας για την πιθανολογούμενη συμμετοχή τους στο σχέδιο ανατροπής της ισλαμικής-συντηρητικής κυβέρνησης με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Βαριοπούλα».

Ο ναύαρχος Ντενίζ Κόρα συνελήφθη για τις πιθανολογούμενες σχέσεις του με μια ομάδα που σχεδίαζε να δολοφονήσει τους διοικητές του πολεμικού ναυτικού. Ο ναύαρχος φέρεται να είναι μέλος του δικτύου Εργκενεκόν, το οποίο σχεδίαζε να ανατρέψει την κυβέρνηση με πράξεις αποσταθεροποίησης στους κόλπους της κοινωνίας. Ο Κόρα κατηγορείται επίσης ότι στρατολόγησε νέους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού για να γίνουν μέλη του δικτύου, οι δύο εκ των οποίων κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τους διοικητές του ναυτικού.

Επιπλέον, δύο συνταγματάρχες συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε μια άλλη επιχείρηση το 2003 για την ανατροπή της κυβέρνησης. Περίπου το ένα δέκατο των στρατηγών του στρατού έχει ήδη φυλακιστεί για πιθανολογούμενη συμμετοχή στην συνομωσία με στόχο την πραγματοποίηση επιθέσεων και τη δημιουργία μιας χαοτικής κατάστασης στη χώρα ώστε να δικαιολογηθεί ένα στρατιωτικό πραξικόπημα.
Πηγή: www.tovima.gr
Δημοσιεύτηκε στις 23/08/2011

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire