ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 24 août 2011

Η μιζέρια, το ξεβράκωμα και οι... λίμπουροι με τα φτερά!

Νίκος Τόκας

Δεν θέλουμε…παπά, για να μας το πει: Τέλος στην απίστευτη (έστω και επίπλαστη) ευημερία και στην (με αβέρτα δάνεια), καλοπέραση μας. Τέλος και στις ώς προχθές, βεβαιότητες και τις υποτιθέμενες, σταθερές της ζωής. Όλα δυστυχώς αλλάζουν προς το χειρότερο, το βιοτικό επίπεδο δέχεται ανελέητο και σαρωτικό πλήγμα. Από τον Σεπτέμβρη δε που θα υιοθετηθούν τα όποια οικονομικά μέτρα περιέχονται στα υπό συζήτηση πακέτα, ο Κύπριος πολίτης θα γίνει φτωχότερος, ενώ τα νοικοκυριά, η αγοραστική δύναμη των οποίων είναι σήμερα οριακή και τέτοια που καλύπτει και δεν καλύπτει στοιχειώδεις ανάγκες και υποχρεώσεις τους, κυριολεκτικά θα πολτοποιηθούν.

•••Για τα εν λόγωνοικοκυριά βέβαια, δεν θα υπάρχει ελπίδα οικονομικής ανάκαμψης (όχι δηλαδή πως για τις μεσαίες οικονομικά τάξεις τα πράγματα θα είναι καλύτερα), οι δυσχέρειες και η μιζέρια θα πρωταγωνιστούν και θα καθορίζουν την ποιότητα της ζωή τους, θα μπουν οριστικά και αμετάκλητα στο δρόμο που οδηγεί αποκλειστικά στη φτώχεια και την απελπισία.
•••Τραγικό:
Το θαύμα (το οικονομικό), δεν λειτουργεί πια στην Κύπρο, να ξεχάσουμε τι παλιές καλές μέρες και συνήθειες, να το πάρουμε πρέπει απόφαση ότι απ’ εδώ και μπρος, θα μετράμε και θα υπολογίζουμε και το τελευταίο σεντ, γιατί το... παναΰριν πιον ετέλειωσεν! Δεν ξέρω αν την πάθαμε όπως τον… λίμπουρα που ο Θεός του έβαλε φτερά για να τον καταστρέψει, ξέρω όμως ότι από τα σαλόνια ξαφνικά θα βρεθούμε στα… αλώνια. Ποιοι; Εμείς, οι ξιπασμένοι καιφαντασμένοι καιαπροσγείωτοι αρχοντοχωριάτες που ως χθες, είχαμε την εντύπωση ότι γεννηθήκαμε σε επίγειο παράδεισο, καλύτερο και από αυτόν που μας υπόσχεται η θρησκεία μας. Με την έννοια ότι στον άλλο Παράδεισο (αυτόν του Θεού), θα ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε μέσα-μέσα και καμιά προσευχή αν μη τι άλλο, για τα προσχήματα και για την... ανανέωση παράτασης διαμονής μας στον εν λόγω χώρο, ενώ στον δικό μας, τον επίγειο παράδεισο, ξεσαλώναμε, ξεβρακωνόμαστε και παραμυθιαζόμαστε και λογαριασμό δεν δίναμε σε κανένα!
•••ΠΡΟΣΟΧΗ:
Πείστε μας ότι είναι κοινωνικά δίκαιη και… πατριωτική πράξη, η αύξηση του ΦΠΑ αυτή τη στιγμή, κι εγώ ευχαρίστως να σας χειροκροτήσω. Για να με πείσετε όμως ότι πράγματι αυτό που σας καίει, είναι η με κάθε τρόπο (και θυσία), επιβίωση της οικονομίας και της πατρίδας, πέστε μας κιόλας, μέσα σε τούτην όλην την... χαρά, ποιος θα είναι παράλληλα και ο… οβολός του πλούτου. Τον οποίον μέχρι στιγμής τουλάχιστον, βρε αθεόφοβοι, προσέχετε σαν... ιερό φυλακτό- προερχόμενο από τους Αγίους Τόπους! Εν παίζεστε!..

Πηγή: Ο Φιλελεύθερος
Δημοσιεύθτηκε στις 24/08/2011

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire