ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 23 août 2011

Επισκόπηση κυπριακού Τύπου 23/08/2011




Η συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής του πακέτου οικονομικών μέτρων, η κατάθεση δεύτερου πακέτου οικονομικών μέτρων από την Κυβέρνηση, η αύξηση του αριθμού υπαλλήλων στην δημόσια υπηρεσία και οι αυξημένες δαπάνες, η αγορά πέντε ελικοπτέρων για σκοπούς δασοπυρόσβεσης, η χθεσινοβραδινή εκδήλωση περικύκλωσης του Προεδρικού Μεγάρου από πολίτες και το τέλος εποχής για το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι, είναι μερικά από τα κύρια θέματα που προβάλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριό του θέμα υπό τον τίτλο «Πόλεμος Προεδρικού-ΥΠΕΞ», αναφέρει ότι εκδικητικά και με εμφανή πολιτικά κίνητρα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι τέσσερις λειτουργοί του Υπουργείου Εξωτερικών χωρίς να τους δοθεί το δικαίωμα να καταθέσουν ενώπιον της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας τις δικές τους θέσεις, σε μια προσπάθεια μετατόπισης ευθυνών στη συνολική διαχείριση του φονικού φορτίου στο Μαρί.

Διαβάστε επίσης:
Έκαιγαν πτώματα στη Μεσαορία το 1974:
Τουρκοκύπριος έδωσε πληροφορίες για το χειρισμό Ε/κ νεκρών.
Επικίνδυνες ακροβασίες για την οικονομία: Εκτός ελέγχου η κόντρα Χατζηπέτρου με βουλευτές.
Απόρρητα έγγραφα: Αποκαλύψεις Wikileaks για τα κοιτάσματα.
Λιβύη: Αβεβαιότητα μετά την πτώση Καντάφι.
Κοινωνία: Παλιά εξαρτήματα στα καινούργια ελικόπτερα.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Είπαν ψέματα για τη μείωση των κρατικών υπαλλήλων» γράφει ότι αυξήθηκαν ο αριθμός υπαλλήλων και οι δαπάνες στη δημόσια υπηρεσία παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης ότι πέτυχε μείωση. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι την πάθαμε με τα πέντε ελικόπτερα που αγοράσαμε για σκοπούς δασοπυρόσβεσης αφού δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν λόγω του ότι δεν σηκώνουν τους κάδους μεταφοράς νερού δύο τόνων.

«Η Σημερινή» υπό τον τίτλο «Παραλύει το δημόσιο αν δεν εγκριθεί το πακέτο μέτρων» γράφει ότι υπαρκτός είναι πλέον ο κίνδυνος εργατικής αναταραχής στο δημόσιο και ημιδημόσιο τομέα σε περίπτωση που το κυβερνητικό πακέτο μέτρων, η συζήτηση του οποίου άρχισε χθες στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, δεν εγκριθεί από τα κόμματα ως έχει. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στην χθεσινοβραδινή εκδήλωση περικύκλωσης του Προεδρικού Μεγάρου με αναμμένες δάδες από εκατοντάδες πολίτες που απαίτησαν δικαιοσύνη για την τραγωδία της 11ης Ιουλίου στο Μαρί.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Τέλος Εποχής» αναφέρει ότι στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη μπήκαν οι αντικαθεστωτικοί με τον ίδιο τον Μουαμάρ Καντάφι να είναι άφαντος και με την είσοδο των αντικαθεστωτικών δυνάμεων στην Τρίπολη. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι κατατίθεται αύριο από τον υπουργό Οικονομικών, Κίκη Καζαμία, στην Βουλή το δεύτερο πακέτο μέτρων σημειώνοντας πως ΕΕ και οίκοι αξιολόγησης κρίνουν ότι το πρώτο πακέτο μέτρων κινείται προς την ορθή κατεύθυνση.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα «Cyprus Mail» υπό τον τίτλο «Κυνήγι για τον Καντάφι που έπεσε» γράφει ότι ο Μουαμάρ Καντάφι ήταν ένας κυνηγημένος άνδρας ενώ τρεις από τους γιους του κρατούνταν από τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις. Αλλού η εφημερίδα γράφει πως μεγάλες εκτάσεις γης ισοπεδώθηκαν στην Λεμεσό από τις φωτιές του Σαββατοκύριακου.

Πηγή: www.philenews.com με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Δημοσιεύτηκε στις 23/08/2011

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire