ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mardi 23 août 2011

Μεγάλος σεισμός στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ

Εκκενώθηκαν Πεντάγωνο και Καπιτώλιο

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε απόψε στις ΗΠΑ, στην ανατολική ακτή από τη Βιρτζίνια έως τη Βοστόνη, όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Γεωφυσικό Ινστιτούτο. Το επίκεντρο εντοπίστηκε δυτικά του Ριτσμοντ, στην πολιτεία Βιρτζίνια.


Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Ουάσιγκτον όπου, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία,  εκκενώθηκαν το Πεντάγωνο και το Καπιτώλιο. Επίσης ταρακουνήθηκαν σε Πενσυλβάνια, Φιλαδέλφεια, Νέα Υόρκη, στο νησί Μάρθας Βίνεγιαρντ, όπου κάνει διακοπές ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Όπως μάλιστα μεταδίδει το CNN ο σεισμός έγινε αισθητός και στο Τορόντο του Καναδά.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες εχουν προκύψει προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή τραυματισμούς. Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το Ρόιτερ προβλήματα προέκυψαν και στις αερομεταφορές, λέγοντας ότι υπάρχουν καθυστερήσεις πτήσεων από τα αεροδρόμια του JFK και  Newark, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι στους πύργους ελέγχου και στους αεροδιαδρόμους.
Αρχικά το μέγεθος του σεισμού είχε εκτιμηθεί στα 5,8 Ρίχτερ.

Πηγή: www.enet.gr
Δημοσιεύτηκε στις 23/08/2011

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire