ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 24 septembre 2011

Επισκόπηση κυπριακού Τύπου 24/09/2011



Η σύλληψη του Αντώνη Φανιέρου, οι κινήσεις του τουρκικού Πίρι Ρέις, τα λάθη που έχουν γίνει στον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας, οι επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας στην έδρα των ΗΕ, είναι τα κύρια θέματα των σημερινών εφημερίδων. Στον Τύπο αναφέρονται και άλλα θέματα, όπως το δάνειο που θα πάρει η Κύπρος από τη Ρωσία, μια νέα επιστημονική ανακάλυψη που φέρεται να ανατρέπει τη θεωρία της σχετικότητας κ.ά.

«Ο Φιλελεύθερος», στο κύριο του θέμα με τίτλο ''Πληρώστε, κάναμε λάθος'' γράφει για μπάχαλο με τις άδειες κυκλοφορίας και πως ζητούνται επιπλέον χρήματα από ιδιοκτήτες αυτοκινήτων καθώς έγινε λάθος στον υπολογισμό των τελών.

Διαβάστε επίσης:
Κοινωνία: Ληγμένα γάλατα σε γαλακτοκομείο
Οικονομία:  Χωρίς δουλειά 2 στους 10 νέους
Καιρός: Χειμωνιάτικες βροχές αρχή του Φθινοπώρου
Αντιγνωμίες: Κύπρος - Ισραήλ και γεωτρήσεις


Η «Αλήθεια», με κύριο τίτλο ''Χειροπέδες στον Α. Φανιέρο'' γράφει ότι η αστυνομία τον συνδέει με ''εγκληματική ορφάνωση με πλούσια δράση'' και πως ο Αρχηγός του Σώματος ζητεί πολιτική στήριξη για πάταξη της εγκληματικότητας. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το δάνειο από τη Ρωσία μπλέκεται στα γρανάζια του φυσικού αερίου και πως η ρωσική εταιρεία Gazprom ενδιαφέρεται και για τον χερσαίο τερματικό σταθμό, τον οποίο διεκδικεί η Noble Energy.

«Η Σημερινή», στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Τραβούν το σχοινί...και απειλούν με κρίση σε όλη τη Μεσόγειο'' γράφει ότι το τουρκικό σκάφος Πίρι Ρέις πλέει προς την Κύπρο με συνοδεία τριών φρεγατών, κάνοντας επίσης λόγο για ένταση και στο εσωτερικό με γενική επίθεση κατά του Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ανατρέπεται η θεωρία του Αϊνσταϊν μετά την ανακάλυψη Ευρωπαίων επιστημόνων ότι τα νετρίνο ταξιδεύουν πιο γρήγορα από την ταχύτητα του φωτός.

Η «Χαραυγή», με κύριο τίτλο ''Ικανοποιημένα τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας'' αναφέρεται στην ενημέρωση που έτυχαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και για την τοποθέτησή του υπέρ της λύσης του Κυπριακού. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας παρέθεσε αργά χθες βράδυ γεύμα στα πέντε μόνιμα μέλη του ΣΑ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού επί Τάσσου Παπαδόπουλου, Γιώργος Λιλλήκας στις 22/7/2005 δήλωνε ότι και οι Τ/κ θα έχουν το δικό τους μερίδιο από το φυσικό αέριο.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail”, στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Ο Φανιέρος συνελλήφθη μετά από έφοδο της αστυνομίας'' γράφει ότι ο επιχειρηματίας τέθηκε υπό κράτηση για σειρά αδικημάτων από το 2010. Σε άλλο θέμα γράφει ότι μια γυναίκα από τη Σρι Λάνκα κέρδισε την αναστολή απέλασής της.

Πηγή: www.philenews.com με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Δημοσιεύτηκε στις 24/09/2011

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire