ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 30 septembre 2011

Ο κομισάριος της νέας τάξης επικίνδυνος για την Κύπρο

Αντιστάσεις

Όταν Κυβέρνηση, ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ ανέχονταν τον Ντάουνερ…

  Σάββας Ιακωβίδης

ΕΙΝΑΙ να καγχάζει ή και να οργίζεται κανείς με τις υποκριτές κραυγές διαμαρτυρίας της Κυβέρνησης, του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ. Τώρα ανακάλυψαν ότι ο ανεκδιήγητος Ειδικός Απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, έχει ξεφύγει από τα καθήκοντα και το ρόλο του; Τώρα διαπίστωσαν την υπονομευτική συμπεριφορά του; Τώρα συνειδητοποίησαν ότι διάκειται ευνοϊκά προς την Τουρκία; Δεν έπαθαν όλοι αμνησία σε αυτόν τον τόπο.

Εδώ και τρία σχεδόν χρόνια, αυτή η εφημερίδα και ο γράφων, όπως και πολλοί άλλοι, συχνά αναλύσαμε και ξεσκεπάσαμε την υπερφίαλη και αφόρητα ειρωνική και υβριστική συμπεριφορά του Ντάουνερ προς πολιτικούς, πολιτειακούς, κομματικούς και θρησκευτικούς ηγέτες και ιδιοκτήτες ΜΜΕ. Το βιβλίο των Αιμιλιανίδη, Κοντού και Κέντα, «Σημαδεμένη Τράπουλα», προκάλεσε σεισμό στα πολιτικά πράγματα, επειδή τεκμηρίωσε τον άθλιο ρόλο του Ντάουνερ στην προώθηση λύσης κατά των συμφερόντων και των δικαίων του κυπριακού Ελληνισμού. Το θέμα προωθήθηκε στη Βουλή αλλά… Ποιοι εμπόδισαν και σταμάτησαν συζήτησή του;
Να τους πούμε με το όνομά τους: Η Κυβέρνηση, ο Μάρκος Κυπριανού και ο Γ. Ιακώβου, που αρνήθηκαν να παρουσιαστούν στην Επιτροπή Θεσμών, το ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ και, φυσικά, ο γνωστός Πουργουρίδης, με τη συνέργεια της «Χαραυγής», που προχθές φιλοξένησε δήλωση μη κατονομαζόμενης διπλωματικής πηγής, που κατακεραύνωνε τον Ντάουνερ. Εμείς θυμόμαστε πόσες προσπάθειες κατέβαλε η Κυβέρνηση, το Προεδρικό, το Υπουργείο Εξωτερικών και η συμμαχία ΑΚΕΛ-ΔΗΣΥ, για να εμποδίσουν συζήτηση στη Βουλή. Γιατί; Επειδή, τάχα, δεν έπρεπε να τα βάλουμε με τα Ην. Έθνη.
Στις 3/2/2011 έπρεπε να συζητηθεί στην Επιτροπή Θεσμών το θέμα Ντάουνερ, μετά και τις αποκαλύψεις της «Σημαδεμένης Τράπουλας». Ποιοι έστησαν ομπρέλα προστασίας του; Η Κυβέρνηση, το ΑΚΕΛ και ο ΔΗΣΥ. Το ΑΚΕΛ θεωρούσε λάθος οποιαδήποτε συζήτηση στη Βουλή, ενώ ο ΔΗΣΥ, σε κάθε συνεδρία, ήγειρε ενστάσεις και δήθεν προβληματισμούς.
Προχθές, με αφορμή τη νέα πρόκληση Ντάουνερ για μεσολάβηση στο θέμα του φυσικού αερίου, Κυβέρνηση, ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ… αφυπνίσθησαν! Στ. Στεφάνου: «Ο καθένας να περιορίζεται στο δικό του ρόλο. Ο κ. Ντάουνερ έχει ένα συγκεκριμένο ρόλο να επιτελέσει, που δεν είναι ρόλος διαμεσολαβητικός». ΑΚΕΛ (Γ. Λουκαΐδης): «Ως ΑΚΕΛ θεωρούμε λανθασμένες και έξω από τους όρους εντολής του, τις δηλώσεις Ντάουνερ.
Αναμένουμε ορθή, αντικειμενική και αξιόπιστη άσκηση των καθηκόντων του, στη βάση των όρων εντολής του». Ν. Αναστασιάδης (ΔΗΣΥ): «Ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΓΓ να επικεντρωθεί στο έργο, στο οποίο έχει εντολή και όχι να προσπαθεί να δημιουργεί εντυπώσεις ως προς ψηφίσματα ή θέσεις του ΣΑ και της Γεν. Συνέλευσης. Κανένας, μα κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία ενός πλήρους μέλους-κράτους των ΗΕ όπως είναι η Κύπρος». Τι λαμπρές υποκρισίες! Τι αφόρητοι φαρισαϊσμοί!
Εδώ και χρόνια και ιδιαίτερα τους τελευταίους 9-10 μήνες ο Ντάουνερ κατ’ επανάληψη έχει προκαλέσει και εξοργίσει τους πάντες με τη συμπεριφορά του. Αυτός καθύβρισε τον Πρόεδρο, αρχηγούς κομμάτων και την ΕΕ. Αυτός εισηγήθηκε την τριμερή. Αυτός πρότεινε τώρα τη μεσολάβηση για το αέριο. Δεν ενεργεί μόνος ή επειδή έτσι του έδοξε. Αντί, λοιπόν, Κυβέρνηση και κόμματα να αναλίσκονται σε φλύαρες πλην ανέξοδες καταγγελίες, πρώτον, γιατί δεν απαιτούν… προχτές την εκδίωξή του; Δεύτερον, γιατί δεν διερωτώνται ποιος υποβάλλει τις θέσεις Ντάουνερ;
Αλλ’ ας μη ανησυχούν. Για τη δήθεν παρερμηνεία των δηλώσεων Ντάουνερ από τα ΜΜΕ και τα κόμματα, μόνο ο Πρόεδρος τις κατάλαβε ορθά, αφού είναι ο μόνος που ξέρει άπταιστα αγγλικά.
<a href='http://www1.sigmalive.com/adserver/www/delivery/ck.php?n=aa83452b&cb=24535938' target='_blank'><img src='http://www1.sigmalive.com/adserver/www/delivery/avw.php?zoneid=31&cb=24535938&n=aa83452b' border='0' alt='' /></a>

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire