ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

samedi 24 septembre 2011

Ελλάδα - Πράξεις

Παντελής Καψής 

Άλλο δεν καταλαβαίνω βέβαια. Αφού τόσο τους πειράζει γιατί δεν κάνουν κάτι. Αν για παράδειγμα ο κ. Μόσιαλος θεωρεί απαράδεκτα τα προνόμια των βουλευτών, μέλος της κυβέρνησης είναι, γιατί δεν προτείνει την κατάργησή τους;
Και το ίδιο ισχύει φυσικά και για τους βουλευτές. Θα μπορούσαν πολύ πιο εύκολα να αντιμετωπίσουν τους εκλογείς τους και να τους κοιτάζουν στα μάτια αν είχαν κάνει το καθήκον τους.

Αν για παράδειγμα τώρα που κόβουν τις συντάξεις καταργούσαν τη βουλευτική σύνταξη και απλώς προσμετρούσαν στα συντάξιμα χρόνια- και ας μετρούσαν διπλά- τα χρόνια της θητείας στη Βουλή. Ποιος ξέρει, μπορεί και να γλυτώναμε από τους πολιτικούς του κομματικού σωλήνα. Για να μη πούμε για την ασυλία, το νόμο περί ευθύνης υπουργών ή τις κρατικές επιδοτήσεις στα κόμματα.

Αλλά και στο μνημόνιο. Θα ψηφίσουν που θα ψηφίσουν τα μέτρα -και καλά θα κάνουν για να γλυτώσουμε την χρεοκοπία. Γιατί δεν μπορούν να επιβάλουν στην κυβέρνηση να γίνουν πιο δίκαια; Έχουν συγκροτηθεί τόσες και τόσες εξεταστικές άνευ αντικειμένου και άνευ αποτελέσματος. Μια εξεταστική όμως για τη φοροδιαφυγή που έχει κοστίσει πολλαπλάσια δισ. στον ελληνικό λαό δεν έχουμε δει. Ας τη ζητήσουν. Ίσως έτσι να γίνει και μια ουσιαστική συζήτηση, να γκρεμιστούν μύθοι και να προταθούν και κάποια αποτελεσματικά μέτρα.

Οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους. Δεν κερδίζουμε τίποτα όμως με τα λόγια και τις αδιέξοδες διαμαρτυρίες. Είναι η στιγμή για πράξεις και θετικές πρωτοβουλίες. Κι όσο δεν τις παίρνει η κυβέρνηση θα πρέπει να τις πάρουν άλλοι. Ακόμα και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ!
Πηγή: www.tovima.gr
Δημοσιεύτηκε στις 24/09/2011

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire