ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

mercredi 28 septembre 2011

Το ΝΑΤΟ νικητής στη Λιβύη αλλά το μέλλον αόρατον

Κοντά στα σύνορα με την Αλγερία κρύβεται ο Καντάφι
Υπό την προστασία των Τουαρέγκ, λέει το Μεταβατικό Συμβούλιο
Κοντά στα σύνορα με την Αλγερία κρύβεται ο Καντάφι
Μέλη της φυλής των Αμαζίγκ διαδηλώνουν στην Πλατεία των Μαρτύρων της Τρίπολης, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2011, με αίτημα να αναγνωριστούν τα θεμελιώδη δικαιώματά τους από το νέο καθεστώς της Λιβύης. ( Πηγή: EPA/MOHAMED MESSARA)
Τρίπολη
Κοντά στα σύνορα με την Αλγερία κρύβεται ο πρώην ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, σύμφωνα με πηγές του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο συνταγματάρχης βρίσκεται κοντά στην πόλη Γκανταμίς  υπό την προστασία της φυλής των Τουαρέγκ.
Κατά τις ίδιες εκτιμήσεις Συμβούλιο ο γιος του Καντάφι, Σαΐφ Αλ Ισλάμ, βρίσκεται στην Μπάνι Ουαλίντ και ο αδελφός του Αλ Μουτασίμ στην Σύρτη.

Σε μία άλλη εξέλιξη, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι συνεργάζονται στενά με τις νέες λιβυκές αρχές για να προστατεύσουν τα αποθέματα όπλων του έκπτωτου καθεστώτος και να αποτρέψουν τη διασπορά τους.


«Από την έναρξη της κρίσης, έχουμε δεσμευτεί με τους συμμάχους μας και τους εταίρους μας ώστε να στηρίξουμε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Λιβύη για την προστασία όλων των αποθεμάτων συμβατικών όπλων» δήλωσε  ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

Σύμφωνα με τον Κάρνεϊ, οι επιχειρήσεις αυτές περιλαμβάνουν τη συλλογή, τον έλεγχο και τον περιορισμό των φορητών πυραύλων εδάφους-αέρος.


Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire