ΓΝΩΡΙΜΙΑ - ΕΠΑΦΗ

Το ιστολόγιο Πενταλιά πήρε το όνομα
από το όμορφο και ομώνυμο χωριό της Κύπρου.
Για την επικοινωνία μαζί μας
είναι στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:
pentalia74@gmail.com

vendredi 23 septembre 2011

Συμβαίνουν στην μακαρία Κύπρο...

ΕΦΗΜΕΡΑ
Η αχάριστη
Της Χρυστάλλας Χατζηδημητρίου
Φωτογραφία
Ο ΓΙΑΝΝΟΣ Ανδρονίκου ήταν ένας χρηματιστής. Ο οποίος καταδικάστηκε από το δικαστήριο σε πολύχρονη φυλάκιση. Η Έλενα Σκορδέλλη ήταν μια ξανθιά παρουσιάστρια. Αισθητικός, που θέλησε να γίνει δημοσιογράφος κι έπειτα καναλάρχης. Η γυναίκα αυτή, πρώην αισθητικός και φέρελπις καναλάρχης, είχε πρόσβαση στους πολιτικούς και μεσολαβούσε να βγάλει από τη φυλακή τον χρηματιστή, με τον οποίο είχαν κοινά συμφέροντα στο ίδιο κανάλι. Ο Ανδρονίκου έτυχε άδειας για προβλήματα υγείας. Τυχαίο ή όχι δεν γνωρίζουμε. Δεν τυγχάνουν πολλοί φυλακισμένοι πάντως τέτοιες χάρες. Η ξανθιά παρουσιάστρια έφτασε μέχρι το προεδρικό, λέει ο δικηγόρος της, για να πετύχει την ελάφρυνση της ποινής του Ανδρονίκου.
Όλα αυτά τα ακούμε τώρα στη συνεχιζόμενη δίκη για τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή, για την οποία η Σκορδέλλη είναι κατηγορούμενη. Και τα ακούσαμε όχι γιατί ο δικηγόρος της Σκορδέλλη αποφάσισε να αποκαλύψει πόσο φαιδρό είναι το πολιτικό σύστημα και πώς λειτουργεί, αλλά για να υποδείξει στη σύζυγο του Ανδρονίκου που εμφανίστηκε ως μάρτυρας κατηγορίας, πως είναι αχάριστη. Πως τόσα και τόσα έκανε η γυναίκα για τον σύζυγο της κι αυτή της το ανταποδίδει με τέτοιο τρόπο.
Τα της υπόθεσης αυτής καθαυτής θα τα κρίνει το δικαστήριο. Εμείς δικαιούμαστε μόνο να κρίνουμε το νοσηρό σύστημα στο οποίο αναφέρθηκε πρόσφατα και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Κι η νοσηρότητα του συστήματος δεν περιορίζεται στην κρατική μηχανή και στην περιπλοκότητα της λειτουργίας της. Το σύστημα ασθενεί σε όλα του τα όργανα. Με πολιτικές παρεμβάσεις μπορούν να ακυρωθούν ακόμα και αποφάσεις του δικαστηρίου για σοβαρά εγκλήματα. Η όποια ξανθιά παρουσιάστρια ως επώνυμη μπορεί να χτυπήσει την πόρτα του προεδρικού και να ζητήσει χάρη.
Η χάρη δεν ξέρουμε αν γίνεται, η πόρτα πάντως ανοίγει. Όπως και τα πολιτικά γραφεία. Κι όσο ανοίγει, τόσο δίνει το δικαίωμα στον καθένα που είναι επώνυμος στο χωριό του ή έχει ένα γνωστό που ο συγγενής του είναι ο τάδε στο χωριό Κύπρος, να χτυπά τις πόρτες και να ζητεί λογικές ή παράλογες χάρες, χάρες που ακυρώνουν ακόμακαι θεσμούς.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire